WOOK sieć restauracji zarządzana przez Sfinks Polska wprowadza nową kartę dań w swoich restauracjach.
Od 16 maja w menu będzie można znaleźć m.in. wołowinę z czarnym pieprzem, kaczkę w mandarynkach, rybę w sosie kokosowym oraz smażone lody. Ponadto, WOOK będzie oferował możliwość samodzielnego komponowania zestawów. Inną nowością jest pojawienie się specjalnego menu dla dzieci.
- "Do tej pory nasza uwaga w dużej mierze koncentrowała się na Sphinksie, natomiast teraz działania prosprzedażowe, które tak dobrze sprawdziły się w naszej największej sieci, będziemy inicjować także w restauracjach WOOK. Wprowadzenie nowej karty dań jest pierwszym krokiem w tym kierunku i stopniowo będziemy uruchamiać kolejne przedsięwzięcia mające na celu popularyzację i rozwój marki WOOK, której potencjału jesteśmy pewni" komentuje Mariola Krawiec-Rzeszotek, prezes zarządu Sfinks Polska.
Choć nowa karta dań zawiera wiele nowości przygotowywanych według oryginalnych chińskich receptur, najpopularniejsze pozycje z poprzedniego menu będą w niej zachowane. W ten sposób klienci będą mieli możliwość połączenia nowych smaków z dotychczas ulubionymi dzięki wprowadzeniu samodzielnie komponowanych zestawów. Za cenę 22 zł goście restauracji WOOK będą mogli wybrać spośród wszystkich potraw z karty dowolną zupę, sałatkę, ryż i deser oraz jedno z trzech dań głównych wołowinę lub kurczaka na chrupiąco albo rybę w cieście z sezamem.
Zupełną nowością będzie też wprowadzenie oferty z daniami dla dzieci, w której znajdzie się m.in. chrupiący kurczaczek, ryż jaśminowy lub chińskie frytki, a także jabłko w cieście czy też surówka z marchwi i jabłka.
Ponadto, wśród potraw w odświeżonym menu sieci WOOK klienci znajdą takie smakowitości jak: zupa kokosowa, zupa green curry z kurczakiem, panierowany kurczak w sosie słodko-pikantnym, kąski kurczaka w sezamie z chilli, fasola szparagowa w sosie kokosowym, kaczka pikantna z selerem, ryba w sosie kokosowym oraz wiele innych potraw kuchni Dalekiego Wschodu.