15/12/2008
Dowiedziono naukowo, że błonnik, mangan, magnez, selen oraz witaminy grupy B i E zawarte w składnikach wafli MUSLI działają ochronnie na organizm i aktywnie ograniczają ryzyko schorzeń cywilizacyjnych. Innowacyjny skład: ryż brązowy, orzech laskowy, banan, kokos, sezam, siemię, owies,...
15/12/2008
Kruche ciastka to najczęściej produkty o niskiej wartości żywieniowej, głównie z powodu dużej ilości niezdrowego tłuszczu zawierającego często dużo tzw. izomerów trans kwasów tłuszczowych i braku składników prozdrowotnych. Z tego powodu produkty te nie mogą być zalecane osobom...
12/12/2008
Chcąc urozmaicić ofertę makaronów dostępnych na polskim rynku, postanowiliśmy wspólnie z firmą SULMA stworzyć makaron na bazie mąki z pszenicy Durum, wzbogacony mąką z nasion Amarantusa. Nasiona amarantusa zawierają wiele cennych składników odżywczych niezbędnych w prawidłowym...
12/12/2008
Kiełki soczewicy dostarczają organizmowi kwasu foliowego - substancji ściśle związanej z prawidłowym rozwojem mózgu i układu nerwowego w okresie ciąży. W dorosłym życiu niedobór kwasu foliowego powoduje m.in. zahamowanie procesu krwiotwórczego w szpiku kostnym. Kiełki soczewicy...