10/06/2011
Firma Good Food, producent wafli ryżowych i pieczywa lekkiego, wprowadza na rynek nowość zbożowe chrupki Wysoki Błonnik. Śniadaniowy produkt jest pyszną propozycją dla wszystkich dbających o linię oraz tych, którzy chcą zdrowo rozpocząć dzień. Wysokobłonnikowa przekąska od...
19/05/2011
Moda na zdrową żywność, zapoczątkowana w Stanach Zjednoczonych ogarnia już wszystkie kontynenty. Coraz więcej polskich producentów żywności wzbogaca ofertę o nowe produkty, pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego. Taką właśnie propozycją jest naturalne BIO pieczywo lekkie od...
31/03/2011
Ryż czerwony to odmiana niepolerowanego ryżu średnioziarnistego o czerwonej łupince (za kolor odpowiada pigment występujący w osłonie ziarna).Podobnie jak ryż czarny, jest on bardziej kleisty niż łuskany. Powszechnie jada się go w Tajlandii i na Filipinach. We francuskim regionie...
21/10/2010
Cukier trzcinowy powraca do łask! Choć jego historia ma już ponad pięć tysięcy lat, to właśnie teraz, głównie za sprawą zainteresowania ze strony rolnictwa ekologicznego, zdobywa coraz szersze grono zwolenników. Do Europy wiadomość o istnieniu trzciny rodzącej miód dotarła...
20/09/2010
Produkty sojowe są nie tylko wartościowym źródłem białka, ale także nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin i składników mineralnych, dlatego mogą stanowić smaczną i zdrową alternatywę dla mięs i serów. Wędliny sojowe firmy POLSOJA w smaku niczym nie ustępują...
01/03/2010
We współczesnym świecie wysoki poziom cholesterolu jest już chorobą cywilizacyjną. Na zawał umiera prawie 50% Polaków, a ilość ta ciągle wzrasta. Mimo to większość ludzi nie dopuszcza do świadomości faktu, że choroba wieńcowa stanowi zagrożenie także i dla nich....