19/10/2011
Wśród polskich miłośników dobrej kuchni, coraz częściej cichną peany na cześć sushi, krewetek w cieście i zielonego curry do głosu dochodzi nasze kulinarne dziedzictwo. Przepych się nudzi. Prostota, świeżość i rodzimy smak znowu jest w cenie. Dziś modna kuchnia, to prosty...
18/10/2011
Firma Haribo wprowadza nowe opakowania i smaki popularnych wśród dorosłych i uwielbianych przez dzieci żelków Balla Balla. Balla Balla Sticks to długie i giętkie żelki w kształcie kabelków o intensywnych kolorach na zewnątrz i delikatnych odcieniach w środku. Miłośnikom żelków...
17/10/2011
Good Food proponuje swoim Klientom słodką przekąskę która jest połączeniem prawdziwej czekolady z pełnoziarnistym ryżem oczywiście w myśl zasady, że racjonalna dieta nie musi oznaczać odmawiania sobie słodkich przyjemności. Osiągnięcie równowagi pomiędzy dobrym smakiem, a w...
17/10/2011
7 Days Doub!e to nowa propozycja firmy Chipita Poland. Do rogali, z dwusmakowymi nadzieniami, dostępnymi dotychczas w dwóch pysznych kombinacjach: Kakao & Wanilia oraz Wanilia & Wiśnia dołączył trzeci rogal z nadzieniem o smaku Waniliowym i Pomarańczowym! Wanilia jest przyprawą...
11/10/2011
Kuchnia orientalna kryje w sobie różnorodność smaków, zapachów, kolorów oraz wielowiekową tradycję i filozofię żywienia. Dzięki produktom Blue Dragon oryginalne potrawy z Dalekiego Wchodu można z łatwością przygotować we własnej kuchni.Już dziś harmonia i tajniki orientu...
11/10/2011
To rodzaj kulistych bułek z ciasta drożdżowego gotowanego na parze. W Wielkopolsce pampuchy nazywane są pyzami a w gwarze kluchy na łachu. Podaje się je na słodko (np. z dżemem lub owocami) albo na słono (np. z sosem albo jako dodatek do mięs). Skład: mąka pszenna, woda, cukier,...