Good Food proponuje swoim Klientom słodką przekąskę która jest połączeniem prawdziwej czekolady z pełnoziarnistym ryżem oczywiście w myśl zasady, że racjonalna dieta nie musi oznaczać odmawiania sobie słodkich przyjemności.
Osiągnięcie równowagi pomiędzy dobrym smakiem, a w pełni pożywnym posiłkiem to niełatwe zadanie. Częstym problemem jest np. znalezienie zdrowego deseru. Good Food, producent pieczywa chrupkiego, przygotował propozycję dla wszystkich wielbicieli racjonalnego odżywiania i słodkości. Wafle z czekoladą są alternatywą dla słodyczy, które kojarzą się jedynie z niekorzystnymi dla naszej diety pustymi kaloriami.
- "Deserowy pomysł na wafle ryżowe to sposób na to, jak nie rezygnując ze słodkości wypełniać zalecenia zdrowego odżywiania - mówi Maria Hoffa, koordynator ds. nowych produktów firmy Good Food. Łącząc czekoladę z bogactwem wartości pełnoziarnistego, brązowego ryżu - otrzymujemy pożywną przekąskęo fantastycznym smaku, która dostarcza organizmowi błonnik, witaminy z grupy B oraz magnez".
W odróżnieniu od wielu innych popularnych smakołyków, wafle ryżowe są przygotowywane bez użycia konserwantów. Do produkcji stosuje się niepolerowany, brązowy ryż o dobroczynnych dla organizmu właściwościach. Dzięki temu, że wafle z czekoladą od Good Food nie zawierają glutenu, są bezpieczne dla osób chorych na celiakię, a bezglutenowość potwierdzają odpowiednie certyfikaty.
Zaletą produktu jest naturalna, najwyższej jakości gorzka czekolada(wafle w czekoladzie deserowej). Dla amatorów słodszych smaków przygotowano wersję z czekoladą mleczną.