Rodzina cenionych przez konsumentów Pasztetów Podlaskich z Drosedu powiększyła się właśnie o nowego członka. Najnowsza propozycja to Pasztet Podlaski w prawdziwie jesiennym wydaniu, czyli z pestkami dyni.
Pasztet Podlaski z pestkami dyni, podobnie jak pozostałe produkty Drosedu z tej rodziny, jest w 100% drobiowy i pozbawiony dodatku glutaminianu sodu. Charakteryzuje go delikatna konsystencja i wyjątkowy posmak, który zawdzięcza dodatkowi pestek dyni.
Pestki dyni, oprócz walorów smakowych, cechuje wiele właściwości prozdrowotnych: są bogate w cenne witaminy, minerały oraz kwasy tłuszczowe, wspomagają leczenie chorób układu krążenia, poprawiają odporność organizmu oraz – ze względu na dużą zawartość cynku – utrzymują w idealnym stanie naszą skórę, włosy oraz paznokcie.
Pasztet Podlaski z pestkami dyni można znaleźć na półkach sklepowych w tradycyjnym, 100-gramowym opakowaniu. Charakterystyczna grafika na wieczku nawiązuje do święta Halloween. Sugerowana cena detaliczna to 1,49 zł za opakowanie.