Większości z nas piękna pogoda kojarzy się z zielonym światłem dla przygotowywania posiłków na świeżym powietrzu. Grillowanie, które należy prawdopodobnie do najpopularniejszych sposobów serwowania mięsnych specjałów, niewątpliwie awansuje w tym roku do rangi prawdziwej sztuki kulinarnej. Pozwoli nam na to MIX Grillowy marki Nove, który oferuje soczyste kiełbaski w aż trzech odsłonach – z dodatkiem sera, pikantnych papryczek jalapeño, a także w wersji białej z aromatyczną cebulką.
Apetyczne trio
Mix Grillowy marki Nove to przepyszna nowość, która kryje w sobie kiełbaski w aż trzech wariantach. Pierwszym z nich jest klasyczna kiełbasa wieprzowa z odrobiną sera żółtego. Druga wersja, za sprawą pikantnych papryczek jalapeño cechuje się wyjątkowo ognistą nutą. Ostatnia natomiast – kiełbasa biała z cebulką - zaspokoi apetyt miłośników klasycznych polskich dań. Każda z wchodzących w skład Mix-u Grillowego marki Nove kiełbasek stanowi jakość samą w sobie. Wszystko to dzięki dobraniu najlepszej gatunkowo wieprzowiny, pozbawionej mięsa oddzielonego mechaniczne, określanego skrótem MOM. Szczypta aromatycznych przypraw oraz precyzyjnie dopasowane komponenty smakowe pozwoliły na nowo odkryć potencjał tkwiący w czystym i soczystym mięsie wieprzowym. Kiełbaski Mix Grillowy marki Nove to także wyrób cechujący się wolną od chemicznych dodatków recepturą. Ich pozbawiony dodatku glutaminianu sodu oraz sztucznych barwników skład pozwala nam delektować się pochodzącą z natury pełnią smaku.
Mix Grillowy marki Nove to doskonały sposób, by zaspokoić apetyt biesiadników o zróżnicowanych gustach kulinarnych. Wystarczy jedno opakowanie kiełbasek w trzech smakach marki Nove, aby dogodzić każdemu. Warto pamiętać, że w trakcie grillowania każde mięso pozbywa się części swojego tłuszczu, dlatego stanowi ono również korzystniejszą dla zdrowia odmianę tych treściwych specjałów.
Dzięki smakowitym dodatkom kiełbaski Mix Grillowy marki Nove staną się prawdziwą gwiazdą grillowego menu. Niemniej, aby wydobyć głębię tkwiącego w nich aromatu należy opiekać je na małym ogniu, a do rozpalenia grilla wykorzystać najlepszy gatunkowo węgiel drzewny. Inspirujące połączenie smaku mięsa wieprzowego, sera, papryczek jalapeño i cebulki może stać się także zachętą do poznawania nowych grillowanych duetów. Zastępując tradycyjny keczup i musztardę meksykańską salsą, sosem Worcestershire, bądź indyjskim chutney przekonamy się, że nasza dotychczasowa przygoda z grillowaniem to dopiero początek.