Choć prawdziwie śródziemnomorskie menu przesycone jest intensywnym aromatem oliwy z oliwek, to niektóre dania wymagają dodatków o nieco łagodniejszej nucie. Oliwa z oliwek Extra Vergine DELIKATNA marki Olitalia, zaspokoi apetyt miłośników polskiej kuchni oraz zachowa smakową harmonię ulubionych potraw. Wystarczy kilka złocistych kropli, aby każdego dnia cieszyć się pysznym, zdrowym i klasycznym smakiem zarówno włoskich, jak i rodzimych specjałów.
Zdrowe oblicze łagodności
Kultowym uzupełnieniem śródziemnomorskiej kuchni jest oliwa z oliwek, która swe najlepsze właściwości prezentuje pod postacią tłoczonej na zimno odmiany extra vergine. Niemniej smakoszy często niepokoi bardzo wyrazisty i charakterystyczny aromat tego niezastąpionego kulinarnego dodatku. Marka Olitalia, dystrybuując swe produkty do blisko 130 krajów z całego świata, zadbała o to, by również osoby o delikatnym podniebieniu mogły bez przeszkód odkrywać smaki słonecznej Italii. Oliwa z oliwek Extra Vergine DELIKATNA z pierwszego tłoczenia to produkt najwyższej jakości, który powstał specjalnie z myślą o polskich konsumentach. Oliwa ta, podobnie jak wszystkie odmiany typu extra vergine, pozyskiwana jest w ciągu 24 h od zerwania owoców z drzewek, co decyduje o bardzo wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dzięki temu zadba ona o gospodarkę cukrowo-lipidową organizmu, obniży ciśnienie krwi, załagodzi dolegliwości związane z alergią oraz opóźni proces starzenia się komórek. Oliwa z oliwek Extra Vergine DELIKATNA marki Olitalia, będąc produktem całkowicie naturalnym i wolnym od konserwantów oraz chemicznych dodatków, stanie się także niezastąpionym elementem zbilansowanej diety, chroniąc nas przez nadwagą oraz pozwalając cieszyć się młodzieńczą, zdrową i pełną blasku skórą. Funkcjonalna, wykonana z ciemnego szkła butelka o optymalnej pojemności 750 ml na długo wzbogaci nasze menu, a także uchroni cenne składniki odżywcze zawarte w oliwie przed szkodliwym wpływem promieni słonecznych.
Wybitny smak na co dzień
Oliwa z oliwek, choć tradycyjne pochodzi z Włoch, na stałe przeniknęła do potraw z całego świata. By odmiana extra vergine mogła zachować pełnię swych wartości, najlepiej podawać ją na zimno. Marynata przygotowana na bazie delikatnej Oliwy z oliwek Extra Vergine marki Olitalia z sokiem cytrynowym, świeżym tymiankiem oraz szczyptą pikantnego chili pozwoli wydobyć odważne i soczyste oblicze mięsnych pieczeni. Jedna łyżeczka złocistej oliwy podkreśli barwę oraz kremową konsystencję klasycznych dressingów ziołowo-musztardowych. Domowa pizza, natomiast, zmieni się w bardziej wykwintne danie za sprawą minimalistycznego sosu z oliwy typu extra verigne oraz drobno posiekanej bazylii. Oliwę z oliwek Extra Vergine DELIKATNA marki Olitalia z powodzeniem można wykorzystać w roli zamiennika margaryny oraz masła. Wystarczy skropić dowolne pieczywo odrobiną oliwy, aby zaserwować sobie i bliskim apetyczne oraz zdrowe śniadanie w śródziemnomorskim stylu.
Oliwa z oliwek Extra Vergine DELIKATNA marki Olitalia to niespotykana subtelność aromatu oraz najwyższej jakości składniki, które sprawiają, że wszelkie przygotowane z jej użyciem potrawy zadbają o nasze zdrowie, a także odpowiadać będą uniwersalnym gustom kulinarnym.