Nowość w ofercie marki Holle – Kaszka kukurydziana z tapioką BIO od 4. miesiąca życia
Szwajcarska marka Holle, specjalizująca się w produkcji ekologicznej żywności dla dzieci i niemowląt poszerzyła swoją ofertę o nową kaszkę dla najmłodszych – Kaszkę kukurydzianą z tapioką. Kaszka przeznaczona jest dla niemowląt od 4. miesiąca życia. Jest lekkostrawna, łatwo przyswajalna i pozbawiona glutenu, mleka i cukru.
Kaszka kukurydziana z tapioką BIO marki Holle to kompozycja kukurydzy, tapioki i brązowego ryżu (wyłącznie z upraw biodynamicznych i ekologicznych). Wytwarzana jest z pełnego przemiału ziarna zbóż, co oznacza, że w procesie produkcji wykorzystywana jest nie tylko zmielona część ziarna, lecz też zarodek i wartościowe warstwy zewnętrzne. W ten sposób wszystkie naturalne substancje zawarte w zbożu (białko, węglowodany, tłuszcze, substancje mineralne i witaminy – np. B1) zostają zachowane - tak jak i ważne substancje balastowe, wspierające trawienie. Kaszka kukurydziana z tapioką BIO jest lekkostrawna i cechuje ją wysoka przyswajalność. Ma przychylną dla dzieci formę łatwo rozpuszczalnych płatków, które w połączeniu z innymi składnikami pozwalają szybko i łatwo stworzyć posiłki butelkowe i kaszki, odpowiednie dla danego etapu rozwoju dziecka.
Kaszka kukurydziana z tapioką BIO marki Holle może zostać wykorzystana np. do przygotowania kaszki z dodatkiem mleka z proszku dla niemowląt, jako dodatek do dań warzywnych lub też bezmlecznych kaszek owocowo- zbożowych.