Dzięki marce Puffins owoc miechunki, nazywany także złotą jagodą lub peruwiańską wiśnią, ma szansę na zawrotną karierę także w Polsce. Dzięki unikalnej na skalę światową metodzie próżniowego suszenia owoców w podciśnieniu, nazywanej puffingiem, owoce tej niezwykle ozdobnej rośliny stały się chrupiącą, lekką przekąską. Co ważne, innowacyjny sposób suszenia powoduje, że Miechunka Puffins zachowuje naturalny smak i zapach świeżych, dojrzałych owoców, a także ich wartości odżywcze. Starannie przemyślany proces produkcji przekąski i wyeliminowanie z niego wszelkich sztucznych czy chemicznych komponentów, w połączeniu z naturalnie niską kalorycznością miechunki sprawiają, że przekąskę Puffins można podgryzać bez ograniczeń.
Owoce Miechunki Puffins pochodzą z Ekwadoru, z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego gwarantujących, że do produkcji danej żywności nie użyto chemicznych środków ochrony roślin i nawozów sztucznych. Plantacje owoców, wykorzystywane następnie przez markę, przechodzą dodatkowo regularne drobiazgowe kontrole zgodności z normami określonymi w Rozporządzeniu EWG 2092/1991 o rolnictwie ekologicznym. Cały proces technologiczny jest starannie kontrolowany, a efektem jest najwyższa jakość finalnego produktu.
Ekologiczna Miechunka marki Puffins, poza swoimi prozdrowotnymi właściwościami, może pochwalić się także oryginalnym, charakterystycznym smakiem, określanym często jako skrzyżowanie aromatu agrestu i pomidora. Nie jest przesadnie słodka, posiada natomiast przyjemny posmak, który intryguje i skłania do sięgnięcia po następną cząstkę. Całość jest niezwykle lekka, nieco egzotyczna i orzeźwiająco kwaskowata na finiszu.
Wygodną porcją owoców miechunki Puffins można cieszyć się w każdym miejscu i o każdym czasie, a to za sprawą biodegradowalnego, eleganckiego, ale i wygodnego opakowania, mieszczącego tę zdrową przekąskę. 50 gramów to porcja wystarczająca, aby samemu zakosztować zdrowej przyjemności, jak i podzielić się nią z najbliższymi.