BIO koncentrat pomidorowy od LaSelvy – 100% natury, 100% BIO - skoncentrowany smak włoskich pomidorów
Gdzie znaleźć prawdziwy, przepełniony słońcem smak zachodniej Italii? Oczywiście w produktach LaSelvy! Włoska marka od ponad 30. lat rozpieszcza maniaków dobrego jedzenia nie tylko w rodzimym kraju, ale także poza jego granicami. Własne uprawy, nieustanny rozwój i miłość do gotowania sprawiają, że produkty LaSelvy wyróżniają się wśród konkurencji nie tylko jakością, lecz również procesem powstawania.
LaSelva proponuje polskim konsumentom doskonały, głęboki w smaku i aromacie, 100% naturalny BIO koncentrat z włoskich, ekologicznie czystych pomidorów. Toskańskie pomidory to prawdziwy dar natury i niezwykłe bogactwo smaku. Wilgotny, śródziemnomorski klimat Toskanii sprawia, że pomidory dojrzewają tam w zgodzie z naturą, ogrzewane gorącym słońcem Italii, bez pośpiechu i żadnych ulepszaczy przyspieszających wzrost i zwiększających plony. Właśnie dzięki temu BIO Koncentrat pomidorowy marki LaSelva obezwładnia niezwykłym aromatem już po uchyleniu wieczka, zachwycając po chwili wyrazistym smakiem prawdziwych, soczystych włoskich pomodori. Jest gęsty, wydajny i ma piękny, naturalny kolor, ma wyrazisty kwaskowo - słodkawy ale nie zawiera absolutnie żadnej domieszki cukru.
100% organicznych pomidorów, bez żadnych dodatków i nienaturalnych „ulepszaczy” to najlepsza gwarancja kulinarnego sukcesu. Pasty, sosy, zupy, zapiekanki, mięsa czy rodzimy bigos – organiczny koncentrat pomidorowy LaSelvy znajdzie zastosowanie właściwie wszędzie tam, gdzie potrzebna jest moc prawdziwie pomidorowego, głębokiego smaku i aromatu.
Szklany słoiczek chroni smak i jakość koncentratu przed przenikaniem metalicznego posmaku, jak ma to miejsce w przypadku puszek, zakręcane wieczko umożliwia zaś higieniczne przechowywanie produktu i zabezpiecza go przed wysuszaniem.