Nowość – włoskie BIO Pomidory Pelati marki LaSelva – pomidorowa podstawa włoskiej kuchni
LaSelva – włoski producent śródziemnomorskich ekologicznych smakołyków wprowadza na polski rynek kolejną nowość – włoskie BIO Pomidory Pelati. Pomidorowa nowość jak i inne wyroby LaSelvy to certyfikowane artykuły BIO, nie zawierające konserwantów, sztucznych barwników oraz polepszaczy smaku.
Pomidory Pelati to podstawa włoskiej kuchni. Pelati oznacza dosłownie ,,obrane ze skórki”. Pomidory Pelati LaSelva – są to szczelnie zamknięte w słoiku słodkie BIO pomidory, dojrzewające powoli w ciepłym, toskańskim słońcu. Pomidory LaSelva wygrzewają się na zboczach włoskich gospodarstw a gdy osiągną już pełnię smaku i aromatu, są delikatnie zbierane, naturalnie pozbawione skórki i zanurzone w słoiku. Co istotne, pasteryzacja Pomidorów LaSelvy odbywa się osobno w poszczególnych słoikach – dzięki temu pomidory zanurzone są w aromatycznej, pomidorowej passacie, a ich smak przypomina naturalne, domowe przetwory. Brak skórki znacznie ułatwia wszelkie kuchenne czynności. Z pomidorów można niezwykle szybko przygotować wyśmienity sos do spaghetti, aromatyczną zupę lub pastę do pizzy. Świetnie sprawdzą się w towarzystwie mięs, ryb, zapiekanek i sałatek – możliwości wykorzystania Pomidorów Pelati są nieograniczone!
Produkt jest całkowicie ekologiczny – nie znajdziemy w nim żadnych sztucznych dodatków ani chemicznych polepszaczy. W słoiku zamknięta jest sama natura – słodka, aromatyczna i przepełniona słońcem. Warto zaprosić ją do kuchni, by poczuć śródziemnomorską pasję tworzenia dań tak smacznych, że nie chce się odchodzić od stołu.
Pomidory Pelati LaSelva dostępne są w 550-gramowym, szczelnie zamkniętym słoiku. Szklane opakowanie podkreśla naturalność i daje możliwość wielorazowego użycia produktu. Dzięki szklanemu opakowaniu pomidory są długo świeże i aromatyczne, bez cienia metalicznego posmaku puszki.