LaSelva - włoski producent ekologicznych przysmaków, tworzonych z zachowaniem najwyższych standardów produkcji oraz z uwzględnieniem wymogów zrównoważonej gospodarki, będącej w harmonii z środowiskiem - wprowadziła na polski rynek kolejny produkt – Zielone oliwki BIO z pestką w naturalnej zalewie.
Zielone oliwki to podstawa włoskiej kuchni i uosobienie śródziemnomorskiej kultury. Aromatyczne, niezwykle smaczne i wyjątkowo zdrowe, mają swoich oddanych fanów na całym świecie. Zielone oliwki z pestką proponowane przez markę LaSelva pochodzą z upraw ekologicznych, w których nie używa się sztucznych nawozów, przyspieszaczy wzrostu czy uczulających oprysków. Można więc być pewnym, że smakują dokładnie tak, jak przed wiekami, uprawiane w tradycyjnych gajach oliwnych, niewydrylowana pestka dodatkowo podkreśla ich naturalność i nienaruszony stan. W słoiczku znaleźć można dokładnie wyselekcjonowane, duże, soczyste, jędrne i dojrzałe oliwki, zanurzone jedynie w wodzie z dodatkiem soku z cytryny i odrobiną soli morskiej. Te dodatki pozwalają wydobyć pełnię smaku tych zielonych cudeniek, nie tłumiąc jednocześnie ich charakterystycznego aromatu. Po przegryzieniu każdej oliwki poczuć można intensywny w smaku miąższ, otaczający niewielką pestkę.
Oliwki są aromatyczne i wyraziste w smaku, wzbogacą każdy zestaw przystawek, świetnie sprawdzą się jako dodatek do drinków, np. Martini, pizzy, zapiekanek, a także jako podstawa sałatek. Nie trzeba chyba dodawać, że oliwki zawierają całe mnóstwo składników, mających zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Są to m.in. sterole, obniżające poziom złego cholesterolu, węglowodory aromatyczne, zapobiegające chorobom serca, karoteny, chroniące przed nowotworami oraz wysoką zawartość witamin A i D.
Słoiczek zawiera całe 170 gramów dojrzałych, aromatycznych oliwek, które aż proszą się, aby zjeść je tuż po odkręceniu wieczka.