TRADYCYJNIE SMACZNE USZKA Z GRZYBAMI MARKI JAWO

informacja prasowa | 25/11/2013 11:11

Najsmaczniejsze są te niewielkie, starannie i pieczołowicie lepione grudniowymi wieczorami, gdy wcześnie zapadająca noc przypomina o zbliżających się Świętach Bożego Narodzenia.  To właśnie o tej porze roku uszka smakują najlepiej - trudno wyobrazić sobie wigilijny barszcz bez tych malutkich pierożków wpisanych na stałe w naszą kulinarną tradycję.

Co jednak, gdy na misterne formowanie drobnych uszek brakuje czasu, umiejętności lub chęci? Z domową kuchnią z powodzeniem konkurują Uszka z grzybami marki Jawo - produkt ceniony i doskonale znany polskim konsumentom od lat. Uszka z grzybami częstochowskiego producenta wypełnione są  pysznym farszem otulonym delikatnym, cienkim ciastem na bazie mąki pszennej. Bogate, grzybowe nadzienie o intensywnym smaku dorównuje najlepszym recepturom mam i babć, a dodatek cebulki sprawia, że całość uzyskuje ostateczny, kulinarny szlif. 300 gramowe opakowanie wystarczy, aby przygotować posiłek dla całej rodziny.

Sposób przygotowania: zamrożone uszka wrzucać partiami na 3l posolonego wrzątku tak, by nie przerywać wrzenia. Delikatnie zamieszać i gotować 14 minut.

www.jawo.pl, Marka: Jawo , Opakowanie: 300 g, Cena:  ok. 4,80 zł


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.