Domowe kopytka ziemniaczane Jawo – morze obiadowych możliwości

informacja prasowa | 14/03/2013 07:03

Częstochowska firma Jawo – znana ze swoich ręcznie przygotowywanych, mrożonych dań gotowych, proponuje miłośnikom tradycyjnej, sytej Kuchni KOPYTKA ZIEMNIACZANE – tradycyjne danie, które smakuje praktycznie każdemu.

Domowe kopytka ziemniaczane Jawo są błyskawiczne w przygotowaniu, mają delikatną konsystencję i nie rozpadają się podczas gotowania. Są mięciutkie i można je podawać na dziesiątki sposobów, w zależności od upodobań i kuchennej inwencji twórczej. Można z nich wyczarować zarówno danie proste, jak i fantazyjną, bogatą potrawę, która zrobi wrażenie nawet na wybrednych smakoszach. Kopytka Jawo można serwować ze skwierczącym boczkiem, z cebulką, ze szpinakiem, z aromatycznym sosem grzybowym, pieczarkowym, z mięsnym gulaszem, polane masłem, z bułką tartą, z ziołami i czosnkiem, z kapustą, z bazylią i imbirem, z sosem neapolitańskim i żółtym serem, zapiekane z warzywami pod beszamelem, ze śmietaną, na słono, na słodko z cukrem, po śląsku, po włosku… Za każdym razem smakują równie dobrze, a do tego są świetną alternatywą dla ziemniaków. To smakowite danie przypadnie do gustu nie tylko dorosłym, ale także najmłodszym smakoszom.  Warto więc pamiętać o kopytkach Jawo poszukując pomysłu na smaczny obiad.

Sposób przygotowania: zamrożone kopytka wrzucać pojedynczo na 3 l posolonego wrzątku tak, by nie przerywać wrzenia. Nie mieszać. Od momentu wypłynięcia kopytek na powierzchnię, gotować na wolnym ogniu 3 minuty.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.