Farutex wprowadza puree owocowe Ponthier

Farutex | 25/01/2013 09:01

Owocowe puree francuskiej marki Ponthier to nowość w ofercie firmy Farutex. Puree Ponthier, czyli owocowa pulpa", robione jest z dojrzałych, dokładnie miażdżonych owoców z dodatkiem cukru (około 10 proc.).
Puree stosowane jest jako substytut świeżych owoców. Jest ono praktyczne w użyciu, pozwala zaoszczędzić czas, zapewnia bezpieczeństwo żywności, kontrolę kosztów i taką samą jakość przez cały rok. Puree Ponthier to "owoce gotowe do użytku", mogące stanowić składnik różnych dań, na przykład: drinków, soków owocowych, napojów typu smoothies, deserów (musów owocowych, galaretek, czekolad (nadzienie) i słodyczy (galaretki owocowe, pianki marshmallows), lodów i sorbetów. W ofercie Farutexu znajduje się sześć smaków: biała brzoskwinia, granat, mango, marakuja, czarna porzeczka oraz mix czerwonych owoców. Puree sprzedawane jest w opakowaniach gastronomicznych o wadze 1 kg z dozownikiem pozwalającym na wygodne odmierzanie produktu.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.