Bioalternatywa dla tradycyjnego pieczywa

Good Food | 19/05/2011 10:05

Moda na zdrową żywność, zapoczątkowana w Stanach Zjednoczonych ogarnia już wszystkie kontynenty. Coraz więcej polskich producentów żywności wzbogaca ofertę o nowe produkty, pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego.

Taką właśnie propozycją jest naturalne BIO pieczywo lekkie od Good Food, dostępne w trzech smakach słonecznika, siedmiu ziaren i orkiszu. Wypiekane bez konserwantów, jest produktem posiadającym gwarancję najwyższej jakości.

- Bio pieczywo lekkie wytwarzane jest z atestowanych, ekologicznych surowców wyselekcjonowanych na podstawie wartości odżywczych mówi Maria Hoffa, specjalista ds. nowych produktów firmy Good Food Przy jego produkcji zachowane są wszelkie walory pełnego ziarna.

Dodatkowym atutem produktu jest bogactwo w błonnik. Pieczywo Bio jest również źródłem witaminy E, B1, fosforu i magnezu czyli minerałów, które są niezbędne w codziennym funkcjonowaniu organizmu. Dzięki tym walorom, Bio lekkie stanowi idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy szukają naturalnych i oryginalnych produktów, stanowiących zdrowe uzupełnienie ich diety. Pakowane w wygodny, zamykany kartonik, którego szczelność na dłużej pozwala zachować chrupkość pieczywa. W jednym opakowaniu znajdziemy aż 14 pełnoziarnistych kromek, jak zapowiada producent, o wyjątkowym smaku.

BIO pieczywo lekkie Good Food posiada certyfikat Ekogwarancji przyznawane producentom żywności ekologicznej przez Polskie Towarzystwo Rolnictwa Ekologicznego PTRE Sp. z o.o.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.