09/02/2009
Liście alg morskich, inaczej zwane sushi nori, to podstawowy składnik tradycyjnego sushi. Przy ich pomocy wykonać można kilka odmian rolowanego sushi: - hoso maki zushi (cienkie) przygotowane z połowy listka nori z jednym rodzajem nadzienia, - futo maki zushi (grube) przygotowane z...
09/02/2009
Echinacea (zwana potocznie jeżówką purpurową) pochodzi z wielkich obszarów Ameryki Północnej, z rejonu Wielkich Jezior, Gór Skalistych i Apallachów. Odkryta przez Indian, stosowana była w rytualnych obrzędach jako eliksir ułatwiający łączność z duchami przodków, a także jako...
06/02/2009
Ostatnio obserwuje się powrót do tradycyjnych smaków. W ten trend idealnie wpisuje się nowość na herbacianej półce Mokate Kompociki Babci Jagody. Łączą w sobie wiele funkcji. Są substytucyjne względem kategorii herbat owocowych, ciepłych domowych kompotów, a nawet niektórych...
05/02/2009
Wzbogaca smak i aromat wypieków. Doskonały do bitej śmietany oraz kremów do ciast i tortów. Wyśmienity do lodów, koktajli mlecznych i owocowych. Idealny do masy serowej i naleśników. Wygodny i prosty w użyciu. Skraca czas oraz ułatwia przyrządzanie słodkich przysmaków. Przygotowany...
05/02/2009
Po długim zimowym spacerze nic nie smakuje lepiej od herbaty z sokiem malinowym. Jest słodka i wspaniale rozgrzewa, a dodatkowo aromatycznym zapachem przywodzi na myśl lato i chylące się ku zachodowi słońce. Właśnie, dlatego tak lubimy maliny. Teraz także Activia ma nowy smak, który...
02/02/2009
Ryba na gorąco w sosie cytrynowym to oryginalne połączenie delikatnego smaku fileta z mintaja i maślanego sosu cytrynowego. Całość podkreśla drobno posiekana cebulka z odrobiną zielonego szczypiorku. Danie jest świetną propozycją na szybki lunch, obiad lub kolację. Prawdziwa gratka...
Poprzednia strona
...
171
172
173
174
175
...
Następna strona