Od stycznia na rynku dostępne jest mleko modyfikowane Nestlé Junior dla dzieci powyżej 1. roku życia o nowym smaku - naturalnym. Poza zupełnie nowym wariantem smakowym, mleko ma także innowacyjną recepturę - to mleko dla dzieci powyżej 1. roku życia, które zostało wzbogacone o probiotyki Bifidus, a w jego składzie nie ma dodatku cukru.
Mleko Nestlé Junior o smaku naturalnym zawiera 13 witamin, składniki mineralne (m.in. żelazo i wapń) oraz niezbędne kwasy tłuszczowe. Te wszystkie składniki wspierają prawidłowy rozwój dziecka, a zawarte w mleku probiotyki Bifidus dodatkowo mają wspomagać odporność maluchów. Probiotyki to aktywne kultury żywych bakterii, które korzystnie wpływają na organizm dziecka. Poza wspomaganiem naturalnej odporności, wpływają korzystnie na mikroflorę jelitową oraz zmniejszają częstość występowania biegunek.
Nowe mleko Nestlé Junior nie zawiera dodatku cukru a na froncie opakowania znajduje się widoczna informacja na ten temat.
Mleko Nestlé Junior o smaku naturalnym może być podawane jako samodzielny posiłek lub stanowić bazę do przygotowania dań np. płatków zbożowych z mlekiem lub kaszek. Nowy smak jest uzupełnieniem istniejącej linii Nestlé Junior, do której należą mleka modyfikowane dla dzieci powyżej 1. roku życia: o smaku waniliowym, z miodem oraz z kleikiem ryżowym.