Sieje baba mak... Pyszna babka z makiem marki Emix

Emix | 04/07/2011 09:07

Kiedy nasze babcie piekły pachnące babki, którymi zachwycała się cała rodzina, towarzyszył temu specjalny rytuał. Przez cały czas wyrabiania ciasta okna i drzwi musiały być zamknięte, żeby nie doszedł do niego nawet najdelikatniejszy powiew powietrza.

Wyrobioną babę nakrywały ciepłymi, lnianymi ściereczkami i od tego momentu mówiły tylko szeptem, aby baby nie siadły . Dziś, żeby przygotować pyszną babkę nie trzeba szeptać i chodzić na paluszkach.

Dzięki babce z makiem marki Emix możemy przygotować ciasto w kilka chwil, a tradycyjna receptura z babcinej książki kucharskiej zapewnia jej wyśmienity smak i aromat. Ciasto nie wymaga uciążliwego ucierania, dlatego idealnie sprawdza się przy wizycie niezapowiedzianych gości, lub nagłej ochocie na domowe ciasto. Produkt jest również niezastąpiony dla osób zapracowanych, które nie mają czasu na tradycyjne pieczenie.

Babka z makiem Emix charakteryzuje się wyczuwalnym migdałowym aromatem oraz wyśmienitym smakiem, wzbogaconym makową nutą. I choć jako samodzielny deser smakuje wyśmienicie, możemy urozmaicić jej smak różnymi dodatkami. Babkę przed podaniem można posypać cukrem pudrem, polać czekoladową polewą, lub lukrem waniliowym i przyozdobić płatkami migdałów. Ciasto doskonale będzie także smakowało w towarzystwie dżemu ze świeżych owoców, lub babcinej malinowej konfitury.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.