Podravka wprowadza na rynek kolejny nietuzinkowy produkt. Tym razem oferta firmy wzbogacona została o wygodne i łatwe w przygotowaniu makarony w torebkach, dostępne w trzech rodzajach świderki, kolanka i pióra.
Makaron Podravka wyprodukowany z charakteryzującej się wysoką zawartością glutenu pszenicy durum bogaty jest w błonnik oraz makro i mikroelementy. Dzięki wykorzystaniu najlepszej jakości naturalnych składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, nie skleja się ani nie rozpada podczas gotowania.
W estetycznych opakowaniach nowego makaronu Podravki znajdują się cztery 85-gramowe torebki makaronu z wygodną perforacją, ułatwiającą otwieranie. Dzięki temu można ugotować razem różne rodzaje makaronu świderki, kolanka i pióra - bez obawy, że się wymieszają.
- "Oferta Podravki to odpowiedź na oczekiwania konsumentów, którzy przywykli do gotowania ryżu czy kaszy w torebkach, przede wszystkim ze względu na wygodę. Dzięki odmierzonym porcjom, nawet amatorzy gotowania będą mieli pewność, że ugotują dokładnie tyle produktu, ile w danej chwili potrzebują " mówi Katarzyna Skrzypczak, Junior Brand Manager marki.
Ze względu na wysoką zawartość białka i węglowodanów, makaron coraz częściej dodawany jest do codziennego menu. To idealne źródło energii sprawdza się nie tylko jako podstawowy element dań kuchni włoskiej, czy zapiekanek, ale również jako dodatek do zup i sałatek.