Delikatne krewetki, orzeźwiająca trawa cytrynowa, egzotyczne mleko kokosowe. To wszystko znajdziemy w konkursowym, Nowym Smaku chipsów Lay s wymyślonym przez Jankę z Warszawy oraz przygotowanym przy współpracy z kulinarnym ekspertem - Pascalem Brodnickim
Krewetki po tajsku to propozycja dla miłośników orientalnych przygód. Chipsy te idealnie trafiają w gust osób ceniących wykwintne smaki. Czarują aromatem delikatnych krewetek, podkreślonym trawą cytrynową, mlekiem kokosowym i odrobiną imbiru. To smak niezwykle wysublimowanych, przyjemnych doznań, bogaty i orientalny. Lubię rzeczy nieprzeciętne i niecodzienne wyjaśnia Janka z Warszawy. O pomoc w przygotowaniu potraw odzwierciedlających zaproponowany przez nią smak, poproszono Pascala Brodnickiego. Na ich podstawie eksperci wykreowali nową propozycję o oryginalnym, wykwintnym smaku.
Krewetki po tajsku to jeden z 4 finałowych smaków konkursu Lay s Wymyśl Nowy Smak . Polega on na wymyśleniu Nowych Smaków chipsów przez samych konsumentów, którzy przez prawie trzy miesiące przysyłali swoje propozycje. W konkursie wyłoniono czterech Półfinalistów, a wymyślone przez nich 4 Nowe Smaki chipsów właśnie trafiły na sklepowe półki. Każdy może ich spróbować i zagłosować na te, które najbardziej mu smakują. Tylko jeden smak, który zdobędzie najwięcej głosów konsumentów, pozostanie na rynku na dłużej i przyniesie zyski swojemu autorowi (1% ze sprzedaży, minimum 50 000 zł).