Latem 2010 roku firma Frito Lay Poland zdecydowała się na rzecz niespotykaną. Oddała inicjatywę stworzenia Nowych Smaków chipsów w ręce samych konsumentów, którzy przez prawie trzy miesiące przysyłali swoje propozycje smaków. Czterem Półfinalistom konkursu Lay s Wymyśl Nowy Smak zagwarantowała po 10 000 zł, a dodatkowo autor zwycięskiego smaku otrzyma 1% ze sprzedaży zaproponowanego przez niego smaku, minimum 50 000 zł. O pomoc w przygotowaniu potraw odzwierciedlających zaproponowane przez konsumentów smaki, poprosiła Pascala Brodnickiego. Potrawy przygotowane przez Pascala pozwoliły ekspertom wykreować 4 nowe, zaskakujące propozycje. Od marca Nowe Smaki są już w sprzedaży.
Lay s Niezłe Ziółko
Oto pozytywnie zakręcony smak 16-letniej Ani z Brzeska, który z pewnością zasmakuje każdej osobie młodej wiekiem lub duchem! Przywołuje wspomnienia muzycznych festiwali i letnich wypadów pod namiot. Zaskakuje doskonałym połączeniem ziół złamanych nieoczekiwaną, wyraźną, świeżą, cytrynową nutą.
Lay s Krewetki po tajsku
Przedstawiamy wyrafinowany powiew orientu wymyślony przez panią Janinę z Warszawy. Chipsy te idealnie trafią w gust osób ceniących wykwintne smaki. Czarują aromatem delikatnych krewetek, podkreślonym trawą cytrynową, mlekiem kokosowym i odrobiną imbiru. Idealne jako przekąska na spotkania w damskim gronie w towarzystwie ulubionej komedii romantycznej.
Lay s Kabanostrrre
Chipsy Angeliki z Grudziądza to propozycja dla prawdziwych twardzieli. Wyrazisty smak tradycyjnie podwędzanego i ostro przyprawionego kabanosa, to prawdziwie polski akcent wśród nowych chipsów, a zarazem doskonała przekąska towarzysząca spotkaniom w męskim gronie.
Lay s Htipiti
Wgryzasz się w nie i już czujesz powiew wakacji. Chipsy Daniela z Błaszek to oryginalna kompozycja smakowa nawiązująca do tradycyjnego dipu Htipiti pikantnej mieszanki greckiego twarożku, ostrej papryki i czosnku. Smak, który pokocha cała twoja rodzina.