Święta tuż tuż! Już wkrótce nasze domy wypełni zapach ciast, pieczonych mięs oraz smażonego karpia. Wyjątkowy smak bożonarodzeniowych potraw podkreślą przyprawy marki Vegeta do bigosu, ryb oraz do dań z grzybów.
W okresie Świąt Bożego Narodzenia na naszych stołach pojawiają się najsmaczniejsze potrawy bigos ze śliwkami, smażony karp, sos grzybowy, a także czerwony barszcz z uszkami. Te popularne dania przygotowywane są niemal w każdym domu. Nie od dziś wiadomo, że aby potrawy były smaczne, potrzebne są różnorodne dodatki oraz dobrze dobrane przyprawy.
W przedświątecznych przygotowaniach warto sięgnąć po produkty Podravki. W bogatej ofercie firmy odnajdziemy mieszanki wonnych przypraw i ziół, które pozwolą wydobyć smak i aromat bożonarodzeniowych potraw. Niezastąpionym dodatkiem w kuchni okaże się Vegeta do bigosu. Zawarte w niej składniki majeranek, kolendra, rozmaryn, czerwona papryka oraz imbir sprawią, że tradycyjny bigos nabierze nowego charakteru. Podravka poleca również aromatyczną Vegetę do ryb z dodatkiem czosnku, natki pietruszki i bazylii, która dobrze sprawdzi się podczas przyrządzania świątecznego karpia czy pstrąga. Z kolei do pierogów z grzybami, a także do grzybowych sosów doskonale pasuje mieszanka Vegeta Natur do dań z grzybów skomponowana m.in. na bazie tymianku, rozmarynu oraz oregano.