Na wielbicieli śledziowych smakołyków czeka od niedawna na półkach sklepowych nie lada gratka egzotyczna aranżacja tego znanego wszystkim rybnego przysmaku w szacie rodem z dalekich Indii. To oryginalne i zarazem wyszukane połączenie tradycyjnego smaku śledzi z indyjskim sosem w wydaniu SEKO S.A. z powodzeniem zaspokoi najbardziej nawet wybredne podniebienie.
Eksperymenty kulinarne cieszą niejednego wielbiciela kuchennych zajęć. Należy do nich nie tylko wypróbowywanie nowych przepisów, lecz również niespotkane dotychczas łączenie różnych smaków szczególnie takich, które pochodzą z całkiem innych kręgów kulturowych. Z myślą o takich właśnie upodobaniach firma SEKO S.A. stworzyła Śledziowe Inspiracje indyjskie propozycję idealną dla poszukiwaczy nowych kulinarnych doznań. Kombinacja jest dość nieoczywista wszak śledzie niekoniecznie kojarzą nam się z Indiami . Efekt jednak okazuje się być całkowicie wyjątkowy, niepowtarzalny i zdecydowanie warty sprawdzenia! Mieszanka przypraw, właściwa dla kuchni hinduskiej, uzupełnia smak polskich śledzi, a egzotyczny sos dodaje zaskakujących wrażeń organoleptycznych. Produkt dostępny jest w opakowaniu 250 - gramowym, co czyni go doskonałym na szybki posiłek w domu czy pracy.
Kuchnia indyjska a sprawa polska
Indie to region, który fascynuje od wieków. Od kilkudziesięciu lat są też uważane za ziemię obiecaną artystów, filozofów czy poszukiwaczy sensu życia. Kuchnia z tego regionu, choć wciąż stanowi niewyczerpane źródło inspiracji dla kucharzy zarówno amatorów i profesjonalistów nadal kryje w sobie wiele tajemnic. Można jednak znaleźć kilka jej wyznaczników, które mogą być wspaniałą inspiracją dla smakoszy z całego świata. Przede wszystkim pikantnie i aromatycznie - Indie są bowiem światowym centrum przypraw. Już w średniowieczu Europa na potęgę handlowała z tym krajem, importując z niego na wielką skalę wszelkiego rodzaju przyprawy, wcześniej w naszym regionie nieznane. Po drugie warzywa. Hindusi to praktycznie zdeklarowani wegetarianie wcale nie jedzą wołowiny, a inne rodzaje mięsa, za wyjątkiem ryb, to w ich daniach naprawdę rzadkość. Po trzecie różnorodność. Indie to wielki i dynamicznie rozwijający się region, stanowią więc niewyczerpane źródło możliwości i nowych inspiracji. Wszyscy, którzy chcieliby rozpocząć lub wzbogacić swoją własną kulinarną przygodę z Indiami i ich kuchnią, mogą to dziś zrobić dzięki Śledziowym inspiracjom indyjskim SEKO S.A.