To tradycyjny polski serdelek z mięsa z dodatkiem WNKT OMEGA 3, który zawiera aż 75% mięsa- 2/3 składu tej pysznej parówki, to mięso! SERDELEK KRESOWIAK jest pierwszą wędliną o charakterze żywności funkcjonalnej w Polsce.
SERDELEK KRESOWIAK, produkowany przez białostocką firmę LECH- GARMAŻERIA STAROPOLSKA, otrzymywany jest z mięsa indyka, tłuszczu wieprzowego i przypraw.
Zawarte w SERDELKU KRESOWIAK kwasy Omega 3 są niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu człowieka, a w szczególności małych dzieci, gdyż stanowią budulec komórek nerwowych, a także zwiększają działanie układu odpornościowego.
SERDELEK KRESOWIAK produkowany jest tradycyjnymi metodami, bez udziału jakichkolwiek substancji zwiększających wydajność, zmieniających smak lub barwę. Wędzony jest w tradycyjnej wędzarni, opalanej drewnem liściastym, a smak i konsystencja są wynikiem dużej zawartości mięsa w swoim w składzie.
JAK PARÓWKA- TO TYLKO SERDELEK KRESOWIAK!
PRAWDZIWA MIĘSNA PARÓWKA AŻ 75% MIĘSA!
Zawiera o 50% mniej tłuszczu niż inne serdelki
W naturalnej osłonce 4 serdelki pokrywają 25% dziennego
zapotrzebowania człowieka na białko zwierzęce
Zawiera kwasy Omega 3, niezbędne dla prawidłowego
rozwoju organizmu
Nie zawiera żadnych barwników, wzmacniaczy
smaku lub zapachu
Parzony w wodzie źródlanej
SERDELEK KRESOWIAK to alternatywna dla osób świadomie dokonujących wyboru, dbających o zdrowie i pełnowartościową dietę. Jest to również propozycja dla rodziców, którzy dla swoich dzieci poszukują jak najlepszych wyrobów.
Potwierdzeniem wysokiej jakości i zdrowego charakteru produktów LECH- GARMAŻERIA STAROPOLSKA jest pozytywna opinia Instytutu Pomnik- Centrum Zdrowia Dziecka.