Podravka wprowadza na rynek makarony

Podravka Polska Sp. z o.o. | 02/09/2010 12:09

Firma Podravka, znany na polskim rynku producent żywności, powiększyła swoje portfolio o nową kategorię produktów wysokiej jakości makarony wytwarzane z pszenicy durum.


Firma Podravka wprowadziła do swojej oferty makarony. Nowe produkty dostępne są w 9 najpopularniejszych kształtach, takich jak: spaghetti, świderki, pióra, nitki cięte, a także muszelki, kokardki, kolanka oraz gniazda wstążki i gniazda nitki.

Makarony marki Podravka cechuje najwyższa jakość, doskonały smak oraz charakterystyczna, lekko złocista barwa. Są one w 100% wytwarzane z semoliny gruboziarnistej mąki otrzymywanej z wysokogatunkowej pszenicy durum. Dzięki wykorzystaniu najlepszej jakości naturalnych składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makarony Podravka zachowują sprężystość i nie rozpadają się podczas gotowania.

Ze względu na różnorodność kształtów, znakomity smak oraz łatwość przyrządzania, makarony Podravka stanowią gwarancję udanego i pysznego posiłku. Nowe produkty doskonale wpisują się w bogate portfolio Podravki i mogą być z powodzeniem wykorzystywane w połączeniu z innymi produktami tej firmy zwłaszcza z sosami i pastami pomidorowymi. Idealnie nadają się także do zup oraz do wielu potraw kuchni polskiej i włoskiej. Dobrze sprawdzą się do spaghetti oraz zapiekanek. Wybornie smakują także z dodatkiem różnego rodzaju mięs, ryb oraz duszonych warzyw.

Spożycie makaronów z roku na rok rośnie, co jest związane ze zmianą zwyczajów kulinarnych Polaków mówi Katarzyna Skrzypczak z firmy Podravka Polska. Coraz więcej konsumentów poszukuje dobrych jakościowo produktów, które pozwolą na łatwe i szybkie przygotowanie smacznych, oryginalnych i zdrowych posiłków dodaje.
Nowe makarony Podravka doskonale wpisują się w ten trend. Mamy nadzieję, że spotkają się one z zainteresowaniem klientów.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.