Da Grasso zaskakuje i inspiruje po meksykańsku

Da Grasso Sp. z o.o. | 31/08/2010 08:08

Da Grasso największa w Polsce sieć pizzerii i restauracji wprowadza do menu nowy dział tematyczny Smaki Da Grasso . Tortilla, quesadilla, nachos czyli smakołyki wywodzące się z kuchni meksykańskiej zagoszczą na stołach w całej sieci.

Latynoamerykański aromat będzie się unosił w ponad 140 miastach w Polsce już od września 2010.

We wrześniu 2010 w całej sieci Da Grasso wprowadzony zostanie nowy dział tematyczny w karcie dań - Smaki Da Grasso . Będzie to stały element menu z różnymi motywami przewodnimi. Na początek spróbujemy przysmaków z kuchni meksykańskiej.

Intensywny rozwój sieci Da Grasso to świadectwo, że dobrze znamy naszych klientów i doskonale wiemy, jakie są ich oczekiwania. Jednak nie stoimy w miejscu wręcz przeciwnie staramy się stale zaskakiwać rozszerzając nasze menu mówi Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.

Kuchnia meksykańska jest jedną z najbardziej popularnych na świecie. Co więcej, zyskuje uznanie również w Polsce. Według badania Omnimas, zrealizowanego przez TNS OBOP*, potrawy wywodzące się z Meksyku znajdują się na piątym miejscu popularności. Częściej Polacy wskazywali jedynie kuchnię rodzimą, włoską, orientalną i grecką. Paradoksalnie, mimo upodobania naszych podniebień do tego typu dań na polskim rynku restauracje specjalizujące się w kuchni meksykańskiej stanowią mały procent ogółu punktów gastronomicznych. Da Grasso ma ambicję wyjść naprzeciw konsumenckim oczekiwaniom.

My jesteśmy zafascynowani potrawami z Meksyku. Mamy nadzieję, że nasze propozycje pobudzą i oczarują również naszych klientów. Meksykańska kuchnia nasza niezwykle interesująca propozycja jednoczy w sobie wpływy Starego i Nowego Świata Wiele charakterystycznych składników dań takich jak: ostra papryka, kukurydza czy pomidory znano na terenach Ameryki Łacińskiej jeszcze w czasach prekolumbijskich, inne zaś, jak pszenica, cebula czy czosnek przywieźli ze sobą z Europy Francuzi i Hiszpanie. Kuchnia meksykańska to niesamowita mieszanka, której powinien spróbować każdy dodaje Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.

W menu Da Grasso znajdziemy zupełnie nowe dania:

Tortilla cienki pszenny placek, który stanowi bazę całej kuchni meksykańskiej. W Da Grasso podawana będzie z dodatkiem między innymi: pieczonej piersi z kurczaka, tuńczyka, czarnych oliwek oraz sera;
Quesadilla jedna z flagowych meksykańskich przekąsek. Jej skład to dwie pszenne tortille zapieczone z serem i aromatycznymi dodatkami np. z pieczarkami czy kurczakiem. W Da Grasso serwowana będzie z meksykańskim sosem;
Nachos czyli chipsy kukurydziane zapiekane z serem, podawane z pikantnym sosem meksykańskim.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.