Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, zniechęconych czasochłonnym obieraniem i krojeniem warzyw, firma d aucy przygotowała kolorową i różnorodną niczym Półwysep Bałkański Sałatkę Macedońską.
Wywodząca się z kulinarnej tradycji Bałkan kuchnia macedońska zyskuje w Polsce coraz więcej zwolenników. Specjałem Macedończyków jest burek rodzaj bułki z cienkiego ciasta podawany z owczym serem, warzywami oraz pieczonym mięsem. Ważne miejsce w kuchni macedońskiej zajmują także kolorowe sałatki przyrządzane m.in. na bazie czerwonej papryki, ogórków, kukurydzy oraz pomidorów, podawane z dodatkiem gęstego jogurtu lub słonego sera. Zazwyczaj są one serwowane z pieczywem czosnkowym lub pitą okrągłym, pszennym plackiem.
Amatorom smaków z Półwyspu Bałkańskiego d aucy poleca gotową Sałatkę Macedońską. Jest to starannie dobrana kompozycja najwyższej jakości apertyzowanych warzyw. W jej skład wchodzą ziarenka dojrzewającej w słońcu słodkiej kukurydzy, delikatna fasolka szparagowa, kruchy zielony groszek oraz drobno pokrojone kawałeczki aromatycznej marchwi. Dzięki różnorodności bogatych w składniki odżywcze warzyw, sałatka d aucy jest nie tylko smaczna, ale także zdrowa. Co istotne nie zawiera sztucznych barwników, substancji smakowych ani konserwantów.
Wachlarz możliwości wykorzystania Sałatki Macedońskiej d aucy jest wręcz nieograniczony. Można ją spożywać jako samodzielną, lekką i zdrową przekąskę w ciągu dnia lub serować jako barwny dodatek do wielu tradycyjnych przystawek, sałatek oraz dań obiadowych. Sałatka Macedońska d aucy może być także inspiracją do przyrządzenia licznych potraw kuchni bałkańskiej. Doskonale smakuje podana z gęstym, jogurtowym sosem łagodnym lub pikantnym z użyciem ulubionych przypraw. Sałatka d aucy dobrze komponuje się także jako dodatek do ryb oraz mięs. Może być także wykorzystywana do różnego rodzaju zapiekanek.