Różne sposoby na letnie orzeźwienie w Starbucks

Starbucks | 13/07/2010 12:07

Lipiec i sierpień to najgorętsze miesiące w roku, dlatego Starbucks przygotował dla swoich klientów specjalną orzeźwiającą ofertę na ten czas.



Tylko w tym okresie, oprócz pysznych kaw mrożonych, nasi goście znajdą w niej również zimne napoje na bazie herbaty podawane ze zmiksowanym lodem, idealne dla wszystkich, którzy szukają orzeźwienia w napojach nie zawierających kawy. Kawą specjalną, dostępną w naszych kawiarniach w lipcu i w sierpniu, jest Tanzania stanowiąca doskonały przykład kawy certyfikowanej Starbucks Shared Planet .

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów w upalne dni lata, Starbucks przygotował dla nich specjalne napoje zmiksowane z lodem na bazie herbaty. Od lipca w naszych kawiarniach dostępne będą dwa napoje z serii Lemon Blended Juice Drinks, dzięki którym nasi goście będą mogli zaznać wyjątkowego orzeźwienia oraz cieszyć się wspaniałym, wyrazistym smakiem herbat owocowych. Lemon Hibiscus Blended Juice Drink stanowi niezwykłą kompozycję herbaty cytrynowej z kwiatem hibiskusa. Miłośnikom zielonej herbaty polecamy natomiast Lemon Green Tea Blended Juice Drink, chłodzący napój na bazie tego właśnie gatunku herbaty z nutką cytryny. W nowej letniej ofercie nie zabraknie także naszych pysznych kaw mrożonych. Na pasjonatów kawy czekają m. in. wyjątkowe napoje Starbucks Frappuccino , podawane ze zmiksowanym lodem, oraz znakomite Iced Caffe Latte czy Iced Caffe Americano przygotowywane na bazie espresso 100% Fairtrade, dostępne w kawiarniach Starbucks już od maja br.

W najgorętszych miesiącach w roku chcemy zaproponować naszym klientom różne możliwości orzeźwienia. Dzięki innowacyjnej ofercie zimnych napojów przygotowywanych na bazie herbaty możemy zaspokoić potrzeby również tych gości, którzy szukają ochłody w napojach nie zawierających kawy powiedziała Agnieszka Kozłowska, Starbucks Brand Manager.

Wszystkie kawy i napoje Starbucks doskonale smakują z naszymi przekąskami. Na upalne dni polecamy szczególnie dwa desery na zimno o smaku czekoladowym i truskawkowym, którymi nasi klienci mogą delektować się już od maja br. Wyrafinowany deser z białej i ciemnej czekolady podawany z czekoladową posypką pozwoli naszym gościom na słodką chwilę zapomnienia, zaś smak lekkiego deseru z delikatnym kremem i truskawkami przywiedzie na myśl niezapomniane wakacyjne wieczory. Za sprawą aksamitnej, kremowej konsystencji oba desery rozpływają się w ustach.

W sezonie letnim proponujemy naszym klientom również niezwykle orzeźwiającą kawę Tanzania, którą cechuje rześka kwasowość oraz lekka konsystencja. Jej cytrusowy i kwiatowy aromat pozwoli naszym gościom myślami przenieść się w egzotyczną scenerię gorącej Afryki. Kawa Tanzania jest doskonała zarówno na zimno, jak i na gorąco. Świetnie komponuje się z pomarańczami i jagodami, które uwydatniają jej orzeźwiające nuty smakowe.

Kawę Tanzania uprawia się na żyznych glebach Wielkiego Rowu Afrykańskiego, na małych plantacjach w regionach Mbozi i Mbeya w południowej Tanzanii. Około 65 000 plantatorów w regionie Mbozi odnosi bezpośrednią korzyść ze stosowania opracowanych przez Starbucks, wspólnie z Conservation International, praktyk C.A.F.E. (Coffee and Farmer Equity Practices), które stanowią wskazówki dla etycznego pozyskiwania i zakupu kawy. C.A.F.E. Practices pomagają zapewnić długoterminową podaż wysokiej jakości kawy, promować oparte na sprawiedliwości relacje z farmerami, pracownikami i lokalnymi społecznościami, a także chronić środowisko. Dodatkowo, Starbucks współpracuje z firmą LIMA Ltd., która pomaga plantatorom z południowej Tanzanii zadbać o jakość uprawianej kawy, tym samym przyczyniając się do zwiększenia ich zysków. Plantatorzy nazwali zaangażowanie LIMY Projektem Nadziei ( The Hope Project ). Dzięki tej inicjatywie, w ciągu ostatnich pięciu lat, ceny kawy pochodzącej z plantacji uczestniczących w projekcie wzrosły o około 50%. Starbucks znacząco przyczynił się do sukcesu The Hope Project , jako że jest stałym nabywcą kawy dostarczanej przez firmę LIMA i zapewnia jej nieustające wsparcie w celu polepszenia jakości kawy poprzez odpowiednie techniki jej przetwarzania.

Nasi klienci mogą odkrywać smaki Afryki nie tylko dzięki kawie Tanzania. W ofercie Starbucks dostępna jest także Kenya, nasza najbardziej popularna afrykańska kawa. Popularność swą zawdzięcza różnorodności akcentów smakowych od czarnej porzeczki czy jeżyny po charakterystyczne nutki grejpfrutowe i winne.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.