Firma Bakalland lider na polskim rynku bakalii, dodał do swojego portfolio nowe produkty masy krówkowe. Ten wygodny w użyciu produkt, oferowany w trzech wariantach smakowych, z pewnością zwróci uwagę konsumentów wspaniałym smakiem i przystępną ceną. Produkty te stanowią naturalne rozszerzenie dotychczasowego kierunku rozwoju firmy Bakalland, która już zasłynęła na rynku, linią mas do ciast (makową oraz szarlotkową).
Masy krówkowe w trzech wariantach smakowych: kajmakowym, orzechowym i kokosowym, są produktem całkowicie naturalnym nie zawierają konserwantów, stanowiąc zdrowy i niezastąpiony dodatek do ciast i deserów.
Są pakowane w wygodne puszki (400 g), z systemem otwierania easy open. Bogactwo smaków pozwala na różnorodne zastosowanie od nadzienia do ciast, babeczek czy rogalików, po kusząco smaczny dodatek do lodów czy legumin. Po otwarciu są od razu gotowe do użycia nie wymagają kilkugodzinnego gotowania, co na pewno ucieszy nie jedną gospodynię.
Na wypadek niezapowiedzianych gości warto mieć w zapasie puszkę masy krówkowej i na przykład paczkę babeczek. Przygotowanie pysznego deseru trwa 3 minuty, zjedzenie go jeszcze krócej, ale wspomnienia fantastycznego smaku pozostaną na długo.
W odróżnieniu od masy makowej, która jest kupowana głównie przed świętami, masy krówkowe można wykorzystywać przez cały rok, oszczędzając czas i pieniądze, a jednocześnie zbierając komplementy i zdobywając miano doskonałej pani domu. Firma Bakalland producent wysokiej jakości produktów poleca swoje masy do całorocznych deserów na imieniny, urodziny, czy kinderbale; jako doskonały dodatek do wafli, lodów, ciast podawane zarówno na zimno jak i do zapieczenia.