W sklepach i na straganach wkrótce pojawią się nowalijki. Najpierw natka pietruszki i szczypiorek, potem ogórki i pomidory, wreszcie szpinak, szparagi i pory. Warzywa dorodne, pełne smaku i witamin. Kiedy już nasycimy pierwszy głód, będziemy odkrywać pełnię możliwości warzyw w wiosennej, lekkiej kuchni. Przypomnimy sobie, jak wyrazisty może być smak sosu pomidorowego i jak intensywny aromat roztacza natka pietruszki.
W słonecznej kuchni nie może zabraknąć makaronów marki Goliard. Firma przygotowała dla konsumentów trzy rodzaje klasycznego makaronu: gniazda wstążki, gniazda nitki i wstęgi. Cieniutkie makaronowe nitki i wstążki idealnie sprawdzą się w lżejszej kuchni. Pozwolą nam przygotować dania smaczne, lekkie i zdrowe.
Gniazda wstążki, gniazda nitki i wstęgi to makarony dwujajeczne najwyższej jakości. Goliard jako pierwsza firma w Polsce stosuje walcowaną metodę wyrabiania makaronu, czyli najbliższą tej domowej. Tradycyjna receptura marki została ulepszona przez producenta. Dzięki temu makarony charakteryzują się naturalnym, delikatnym smakiem, są twarde i sprężyste, a także zachowują odpowiednią formę podczas gotowania i nie sklejają się.
Produkty marki Goliard dostępne są w odświeżonej szacie graficznej. Produkt utrzymano w tonacji granatu i złocistego zboża. Grafika nawiązuje do tradycji przygotowywania makaronu opakowanie zdobią wizerunki kłosów zboża, świeżych jaj oraz sympatycznej gospodyni wałkującej ciasto.
Subtelny smak makaronów Goliard stanowi doskonałe tło dla sosów przygotowanych ze świeżych warzyw. Goliard zaprasza na makaronowe wstążki z liśćmi młodego szpinaku ze śmietaną i gorgonzolą, nitki w połączeniu z sosem z porów, koziego sera i pomidorów albo wstęgi ze szparagami i wędzonym łososiem. Makarony świetnie nadają się też do wiosennych sałatek. Dodatkową zaletą wszystkich dań jest szybkość ich przygotowania. Nie musimy rezygnować ani z obiadu o smaku wiosny, ani ze spacerów przy słonecznej pogodzie.