Grillowany szaszłyk w roli głównej

Jutrzenka | 10/05/2010 11:05

Polacy z niecierpliwością czekają na pierwsze w tym sezonie spotkania przy grillu. Appetita proponuje Konsumentom rozszerzenie grillowego jadłospisu o szaszłyki przyprawione szczyptą Przyprawy do szaszłyka.

Szaszłyk wywodzi się z kuchni tureckiej, ale dzięki swojemu smakowi i łatwości przyrządzania zyskał popularność na całym świecie. Podstawę tej potrawy stanowi wołowina lub wieprzowina, a w dietetycznej wersji filety z kurczaka. Aby mięso było chrupkie należy je odpowiednio przygotować, marynując w mieszance składającej się na przykład z soku z cytryny, oleju, ziół i przypraw. Możemy także użyć jednej z trzech marynat Appetita: Klasycznej, Pikantnej lub Staropolskiej. Każdy kawałek mięsa przekładamy warzywami ,takimi jak papryka, cebula, czy cukinia. Dawniej szaszłyki pieczono nad ogniskiem, dzisiaj stanowią one stały punkt spotkań przy grillu. Niektórzy amatorzy tej potrawy przygotowują bardzo wyszukane szaszłyki z ananasem, brzoskwinią, czy śliwkami.
Szaszłyki możemy urozmaicić dodając do nich aromatyczną Przyprawę do szaszłyka Appetita. Ten produkt powstał na bazie suszonych warzyw oraz przypraw takich, jak: imbir, kolendra, czy papryka. Z tyłu opakowania znajdziemy przepis na owocowe szaszłyki drobiowe.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.