Zwiastujące wiosnę Święta Wielkanocne to czas niezwykle bogatej tradycji kulinarnej. Przy tej szczególnej okazji marka Lisner proponuje kolaż przysmaków, które zadowolą zarówno wielbicieli klasycznych jak i niekonwencjonalnych potraw.
Dla zainspirowanych kuchnią różnych krajów Lisner przygotował dwie nowości: sałatkę japońską z surimi i ananasem oraz sałatkę norweską z wędzonym łososiem. Tak finezyjne zestawienie produktów na świątecznym stole pozwoli urozmaicić uroczyste menu nadając mu oryginalny, wyszukany charakter.
Sałatka Japońska z surimi i ananasem
Połączenie surimi z ryżem, ananasem i rozmaitymi warzywami to świetna opcja dla miłośników oryginalnych przysmaków. Łagodne surimi z ryżem podkreśla charakterystyczny smak cebulki ze szczypiorkiem przełamany słodkawą nuta ananasa. Doskonała jako przystawka lub alternatywa świątecznej potrawy.
Sałatka Norweska z wędzonym łososiem
Najwyższej jakości mięso wędzonego łososia zanurzone w ryżu wśród rozmaitych dodatków. Wyborne połączenie selera, gotowanego jajka i cebulki ze szczypiorkiem wraz z jabłkiem i ananasem nadaje sałatce charakterystyczny, wyszukany smak. Świetna opcja dla poszukujących oryginalnych przysmaków.