Klopsiki dorszowe smażone w sosie leczo

SEKO S.A. | 23/02/2010 15:02

Najnowsza oferta produktowa firmy SEKO S.A. została wzbogacona o apetyczne Klopsiki dorszowe smażone w sosie leczo . Pozytywne oddziaływanie ryb w połączeniu z duszonymi warzywami sprawia, że przekąska jest nie tylko pyszna, ale i bardzo zdrowa.

Dorsz jest jedną z najchudszych, a więc i najmniej kalorycznych ryb. Stanowi bogate źródło białka oraz witamin: A, B1, B2, B12, PP. Jest to ryba morska, więc jedząc ją dostarczamy organizmowi jodu pierwiastka bardzo ważnego dla człowieka. Nowość w ofercie SEKO to połączenie zdrowego odżywiania z wygodą spożycia. Klopsiki są miękkie i nie zawierają ości. Każda porcja jest zanurzona w smakowitym sosie warzywnym. Na pewno posmakują rybnym smakoszom o mniej i bardziej wybrednych gustach.

Z Węgier do Polski

Duszona papryka, pomidory, cebulka to podstawy tradycyjnej węgierskiej potrawy leczo. Polacy upodobali je sobie już dawno, gotując na przeróżne sposoby: z cukinią, kiełbasą, boczkiem. Leczo jest lekko pikantne i pełne wartości odżywczych, w które bogate są zawarte w nim warzywa. Papryka główny składnik potrawy, w bardzo niewielkim stopniu ulega przemianom w procesie przetwarzania. Duszona i tak zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo i witaminy.

Specjaliści radzą by jeść ryby 2-3 razy w tygodniu. Wzmacniają one odporność człowieka, pomagają zapobiegać chorobom układu krążenia, nadciśnieniu i miażdżycy. Nazywane są one wręcz źródłem młodości. Zbilansowana dieta to przede wszystkim różnorodność. Warto ją urozmaicać, jeść różnego rodzaju ryby, w różnorodnych postaciach.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.