Kulinarna klasyka w nowej odsłonie

www.kamis.pl | 18/11/2009 16:11

Nowe mieszanki przyprawowe KAMIS to Śledź królewski z czerwonym pieprzem, Barszcz czerwony z lubczykiem, Schab pieczonym z żurawiną. Każda z przypraw ma dominującą nutę smakową, która sprawia, że potrawy zyskują oryginalny smak i wyjątkowy aromat.
Nowe mieszanki przyprawowe Kamis to produkty w pełni naturalne przyprawy, bez glutaminianu sodu. Potrawy nimi przyprawione nie wymagają dodatkowego doprawiania.
Oferta nowych mieszanek jest limitowana produkty dostępne są w sprzedaży w sezonie zimowym.

Śledź królewski z czerwonym pieprzem
Przyprawa do śledzi Śledź królewski z czerwonym pieprzem KAMIS to wyjątkowa kompozycja nut korzennych wzbogacona oryginalnym smakiem czerwonego pieprzu. O niepowtarzalnym korzenno-słodkim smaku śledzi przyprawionych tą mieszanką, decyduje aromatyczny duet goździków i cynamonu. Pikantności nadają rożne gatunki pieprzu, które są obecne w recepturze: pieprz czarny, zielony, biały i dominujący pieprz czerwony.
Dzięki gruboziarnistej strukturze przyprawa sprawia, że śledzie wyglądają bardzo apetycznie i są aromatyczne. Przyprawa stanowi doskonałą podstawę do sporządzenia marynaty.
Pieprz czerwony to owoce rośliny Schinus molle, która nie jest spokrewniona z rodziną pieprzowatych. Jednak ze względu na wygląd owoców, do złudzenia przypominających typowy pieprz. Pieprz czerwony ma kruchą zewnętrzną część owocni i drobną pestkę wewnątrz. Jest łagodniejszy w smaku i bardziej aromatyczny od pieprzu czarnego.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.