Pieczarkowe Snacki

www.wole-ole.pl | 18/11/2009 10:11

Pieczarkowe Snacki to kolejne niebanalne przysmaki marki OLE!. Pieczarkowy Snack to linia pieczarek, zanurzonych z zalewach olejowych z dodatkiem ciekawych kompozycji smakowych i ziół. To właśnie wyszukane dodatki nadają każdemu z Pieczarkowych Snacków odmienny smak, aromat i kolor.
Pieczarkowy Snack pieczarki w oleju o smaku czosnkowym to połączenie znanego i lubianego smaku pieczarki z łagodnym czosnkiem. Propozycja dla tych, którzy cenią sobie delikatne i aromatyczne smaki.
Pieczarkowy Snack to pomysł na szybką w przygotowaniu przekąskę, serwowaną samodzielnie lub w towarzystwie wędlin i serów. Może być on także inspiracją do powstania bardziej wyszukanych propozycji, atrakcyjnych dań cieszących się bogatym aromatem.
Nasza propozycja podania tego wyjątkowego Pieczarkowego Snacku to:
Jeśli masz tylko kilka minut:
Pieczarkowy Snack pieczarki w oleju o smaku czosnkowym - soute: wyjmij pieczarki ze słoika, osącz z nadmiaru oleju i wyłóż na elegancki półmisek. Niebanalna kompozycja przypraw otulająca pieczarki, jej kolor i aromat, zachęcą Twoich gości do spróbowania Pieczarkowego Snacku pieczarek w oleju o smaku czosnkowym.
Rolandki na grilla z Pieczarkowym Snackiem pieczarkami w oleju o smaku czosnkowym: plastry boczku wędzonego rozłóż na tacce go grillowania i ułóż na nich po jednej pieczarce i posyp je startym parmezanem, a następnie zawiń i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane roladki ułóż na grillu i zapiekaj pilnując aby ser nie wypłynął na zewnątrz.
Jeśli masz kilka minut więcej:
Sałata z Pieczarkowym Snackiem pieczarkami w oleju o smaku czosnkowym: 1 główkę sałaty lodowej umyj i podrzyj na kawałki, a następnie ułóż na dużym talerzu lub w głębokiej misie, ser żółty typu gouda pokrój w kostkę i ułóż na sałacie. Do takiej kompozycji dodaj osączone z nadmiaru zalewy pieczarki. Całość podawaj schłodzoną.
Pieczarkowy Snack pieczarki w oleju o smaku czosnkowym na ciepło: aby wyostrzyć smak zastosowanych w Pieczarkowym Snacku przypraw wystarczy wyjąć pieczarki ze słoika i podgrzać je kilka minut w piekarniku, grillu elektrycznym lub węglowym (ok. 3 minut, 150 stopni) albo w mikrofalówce (ok. 40 sekund, 450 Watt).


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.