Aromatyczny, korzenny, lekko pikantny z nutą słodyczy - taki właśnie powinien być dobrze przyprawiony, rozgrzewający grzaniec. Jak uzyskać najlepszy smak grzańca? Pomogą w tym pierwsze na rynku przyprawy do grzanego wina i piwa KAMIS w wariantach smakowych.
Na zbliżający się sezon jesienno-zimowy KAMIS przygotował pierwsze na rynku smakowe wersje przypraw do grzanego wina i piwa: Grzaniec malinowy z kardamonem, Grzaniec imbirowy z cytryną, Grzaniec korzenny z cynamonem. W tak zróżnicowanej ofercie, każdy znajdzie coś dla siebie. Mieszanki łączące smak przypraw i aromat owoców - Grzaniec malinowy z kardamonem, Grzaniec imbirowy z cytryną - to doskonały wybór dla osób, które szukają nowych, inspirujących smaków, przyprawa korzenna z cynamonem jest przeznaczona dla miłośników tradycyjnego smaku rozgrzewającego grzańca.
Nowe przyprawy do grzanego wina i piwa Kamis zawierają w swoim składzie cukier, nie trzeba więc gotowego grzańca dodatkowo dosładzać.
Jedno opakowanie Przyprawy do grzanego wina i piwa Kamis (niezależnie od wybranego smaku) zawiera 25g produktu i wystarczy na przygotowanie 0,5 litra aromatycznego i pysznego grzańca.
Grzańce Kamis mogą być wykorzystywane zarówno do napojów alkoholowych, jak i do herbaty, rumu, ajerkoniaku.
Tradycja picia grzanego wina i piwa z przyprawami, suszonymi owocami i miodem pojawiła się w Polsce pod koniec XVI. Wtedy, szczególnie w mroźne dni, grzańce polecano, jako napoje lecznicze. Szybko jednak szlachta doceniła przede wszystkim ich walory smakowe. Dla kurażu i poprawy nastroju napój zaczął towarzyszyć bawiącym się podczas kuligów, polowań, zabaw karnawałowych.
Dziś także chętnie sięgamy po grzane wino i piwo z dodatkiem aromatycznych przypraw. Popularne grzańce doskonale sprawdzają się w długie jesienno-zimowe wieczory, gdy przemarznięci i zmoknięci wrócimy do domu, na poprawę nastroju, podczas spotkań w gronie przyjaciół i rodziny. Dzięki nowym, gotowym, sprawdzonym, kompozycjom przypraw do grzańca marki Kamis można łatwo i szybko przygotować aromatyczny, rozgrzewający napój, za każdym razem uzyskując niezwykły smak i aromat.