Mimo wielu uroków, jesień jest okresem infekcji i przeziębień. Już dawno przestały nas dziwić wielogodzinne kolejki do lekarzy. Nagłe zmiany temperatury, częste opady deszczu oraz doskwierający brak słońca bardzo niekorzystnie wpływają na nasz organizm. Do tego dochodzą trudności z kupieniem świeżych owoców i warzyw. Dlatego specjaliści od żywienia oraz lekarze alarmują, aby uzupełniać wszelkie powstałe w ten sposób niedobory poprzez odpowiedni dobór diety.
Nie ulega wątpliwości, że ostatnio modne stały się naturalne metody dbania o zdrowie. Kefir Robico, oprócz lekkostrawnego, dobrze przyswajalnego białka, dostarcza nam bakterii kwasu mlekowego, które mają korzystny wpływ na florę bakteryjną jelit. Bakterie te wspierają system odpornościowy organizmu, wspomagając przy tym obniżkę złego cholesterolu. Ponadto regularne spożywanie Kefiru Robico poprawia wchłanianie wapnia, co jest szczególnie korzystne po stosowaniu kuracji antybiotykowej.
Kefir Robico wytwarzany jest metodą termostatową. Dzięki niej proces fermentacji i dojrzewania kefiru zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce, a nie w ogólnym zbiorniku. Dowodem na to jest charakterystyczny wygląd Kefiru Robico przed jego wstrząśnięciem. Kefir Robico kryje w sobie substancje antybiotyczne zwane bakteriocynami, dzięki którym hamowany jest rozwój chorobotwórczych bakterii, występujących w przewodzie pokarmowym. Ponadto kefir dostarcza organizmowi witamin, głównie tych z grupy B oraz kwasu foliowego. Dzięki dwutlenkowi węgla, który został zatrzymany podczas procesu fermentacji, każda butelka Kefiru Robico, to porcja zdrowego i łagodnie musującego napoju.
Aby nasz organizm mógł sobie skutecznie poradzić z typowymi dla jesieni przeziębieniami, systematycznie spożywajmy Kefir Robico. Zalecane jest stosowanie urozmaiconej diety, w którą ten produkt doskonale się wpasowuje. Co ważne, mleczne napoje fermentowane, zwłaszcza kefir, mają tzw. wysoką gęstość żywieniową.
Oznacza to, że nie zawierają pustych kalorii.