Nowa folia aluminiowa do pieczenia i grillowania Stella pack sprawi, że każde spotkanie z przyjaciółmi na świeżym powietrzu zamieni się w prawdziwą ucztę. Wyjątkowo gruba, a jednocześnie łatwo formowalna, folia dostępna jest
w promocyjnych zestawach polecanych przez Roberta Sowę.
Dlaczego warto używać folii do grillowania? Przede wszystkim dlatego, że dzięki niej grillowane warzywa, owoce i mięsa nie przywierają do rusztu, nie przypalają się, nie tracą wartości odżywczych. Przyrządzana potrawa zachowa świeżość, witaminy, mikroelementy oraz naturalny smak i zapach.
Nowa folia Stella pack wyróżnia się na rynku podwyższoną grubością. Dzięki temu jest wyjątkowo wytrzymała i odporna na rozerwanie. Folia do pieczenia i grillowania Stella pack jest także żaroodporna i posiada wyróżniające na rynku właściwości izolacyjne. Poza grillowaniem folia może służyć do pieczenia, pakowania, przechowywania i zamrażania żywności.
Folia sprzedawana jest w opakowaniach promocyjnych z przyprawą do karkówki marki Prymat w prezencie. Folię w promocyjnych opakowaniach z przyprawą poleca Robert Sowa - szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, którą zarządza od 1994 roku, oraz kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej (uczestnik mistrzostw świata w Korei w 2002 roku).
Folia do pieczenia i grillowania Stella pack ma długość 8 m i szerokość 37 cm. Szerokość folii jest dostosowana do rozmiaru piekarnika, ale jednocześnie arkusz folii można dowolnie formować. Rolka zapakowana w wygodny box. Cena nowej folii to: ok. 9 zł netto. Do sklepów trafiła w połowie kwietnia 2009 r.
Poza nową folią marka Stella pack oferuje swoim klientom także specjalną linię artykułów pomocnych do grillowania w linii PICNIC. Są to m.in.:
Zapalacze do grilla: Idealne do rozpalania grilla, kominka i ogniska. Unikatowy kształt grzebienia zakończonego siarką. Wykonane z płyty pilśniowej nasączonej parafiną, co ułatwia rozpalanie. Cena ok. 6 zł.
Talerze: Doskonałe do podawania grillowanych potraw. Funkcjonalna tasiemka pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie woreczka. Cena ok. 3 zł.
Tacki do grilla: Wykonane z najwyższej jakości grubego aluminium chronią potrawy przed przypaleniem. Posiadają otwory na wyższej fali, dzięki czemu podczas grillowania tłuszcz nie ścieka do paleniska, lecz zbiera się na dnie tacki. Cena ok. 6 zł.
Patyczki do szaszłyków: Wykonane z bambusa, zaostrzone na jednym końcu, ułatwiają przygotowanie wyśmienitych szaszłyków i dań z rusztu. Funkcjonalna tasiemka pozwala na wielokrotne otwieranie/zamykanie woreczka. Cena ok. 2 zł.
Worki na śmieci piknikowe: Worki wykonane ze specjalnej, trójwarstwowej foli, dzięki czemu są wyjątkowo szczelne i odporne na rozerwanie. Praktyczna taśma pozwala na szybkie i higieniczne zamknięcie oraz przenoszenie worka. Cena ok. 2,5 zł.
Ściereczka z mikrofibry do tłustych zabrudzeń: Pomocna w czyszczeniu grilla, zmywa bez użycia detergentów. Żółta strona ściereczki, dzięki specjalnej kompozycji i strukturze włókien pozwala niezwykle łatwo i szybko usunąć tłuste i oleiste zabrudzenia; niebieska strona pozwala na dokładne wytarcie i wypolerowanie czyszczonej powierzchni. Cena ok. 10 zł.