Cukier kandyz lodowy

www.diamant.pl | 10/02/2009 12:02

Ten biały gatunek kandyzu przypomina nieoszlifowane kamienie szlachetne. To wysoko rozbudowany monokryształ sacharozy, powstający w procesie krystalizacji przebiegającej w ruchu. Krążący w nieustannym obiegu z góry w dół roztwór cukru stygnąc osadza się, tworząc pojedyncze, odseparowane od siebie, symetrycznie narastające kryształy. Aby osiągnąć pożądany rozmiar kandyz "Lodowy" DIAMANT musi być poddawany krystalizacji trwającej około 3 tygodni.
Polecany dla koneserów herbaty. Nadaje naparowi z czarnej herbaty szczególnie szlachetny smak i wydobywa wszystkie ukryte w niej aromaty. Użyty do przyrządzania domowych likierów, podkreśla naturalny aromat owoców.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.