Napój ryżowy z wapniem BIO 1l Natumi

www.letscook.pl | 31/12/2008 15:12

Napój ryżowy NATUMI jest doskonały do płatków śniadaniowych, deserów, ciast, zup czy sosów lub jako schłodzony odświeżający napój. Wyśmienity również w połączeniu z owocami i sokiem. Jego naturalny, lekko słodkawy smak pochodzi z węglowodanów zawartych w samym ryżu. Produkt rolnictwa ekologicznego. Objęty systemem kontroli Unii Europejskiej. Skład: woda, pełnoziarnisty ryż(13%), olej słonecznikowy, algi morskie (Lithothamnium 0,4%), sól morska. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Energia 202 kJ / 48 kcal Białko 0,1g Węglowodany: 9,6g w tym cukier 6,5g laktoza 0,0g Tłuszcz 1,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,4g kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,3g Cholesterol 0,0 mg Błonnik pokarmowy 0,8g Sód 0,03g Wapń (*= 15% zalecanego dziennego spożycia) 120mg*


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.