Żurawina wielkoowocowa - naturalny antybiotyk

www.sante.pl | 12/12/2008 10:12

Żurawina wielkoowocowa Sante nie tylko zachowuje naturalne właściwości owocu, ale także wspaniale smakuje. Jeśli jednak nie odpowiada Ci jej lekko cierpki smak, sięgnij po żurawinę o smaku pomarańczowym. Żurawina - do niedawna znana w Polsce tylko nielicznym smakoszom, obecnie przebojem zdobywa rynek! Jest nie tylko zdrowa, ale i smaczna, a świadczy o tym jej szerokie zastosowanie zarówno w medycynie jak i w naszej kuchni. Zobacz sam, jakie bogactwo niesie za sobą ten niewielki owoc: witaminy C, A, B1, B2, P, pektyny, błonnik, węglowodany, żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas, jod, kwas cytrynowy, chininowy, jabłkowy i benzoesowy.
ŻURAWINA:
Wspomaga leczenie zakażenia dróg moczowych.
Zapobiega rozwojowi szkodliwych bakterii w układzie moczowym.
Działa antybakteryjnie.
Zmniejsza ryzyko zachorowania na choroby naczyń krwionośnych.
Zapobiega osadzaniu się niektórych bakterii (Helicobacter Pylori) wywołujących choroby wrzodowe na ściankach żołądka.
Pomaga w leczeniu chorób jamy ustnej i przyzębia.
Przeciwdziała chorobom grzybiczym
Żurawina charakteryzuje się specyficznym cierpkim, lekko kwaśnawym smakiem. Jej owoce podbiły serca kucharzy na świecie i dzisiaj żurawina coraz częściej obecna jest w nowoczesnej diecie jako dodatek do mięs, surówek i sałatek, a wysycane cukrem owoce są dodatkiem do deserów i ciast a także chętnie spożywane jako przekąska.
Profilaktyczne i lecznicze właściwości sprawiły, że nie sposób przecenić właściwości zdrowotnych żurawiny.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.