Korzenny sok jabłkowy

www.rembowscy.pl | 03/12/2008 12:12

Sok jabłkowy z dodatkiem imbiru, cynamonu i goździków. Sok można podgrzać, uzyskując efekt podobny do grzanego wina.
Imbir:
Imbir leczy stany zapalne błony śluzowej, jamy ustnej i bóle gardła, działa przeciwko przeziębieniu, katarowi oraz przeciwko infekcji grypowej
Imbir używa się przy leczeniu dolegliwości wrzodów żołądka, zgagi, choroby lokomocyjne i wzdęć.
Imbir chroni błony śluzowe żołądka przed stanami zapalnymi, rozrzedza krew, obniża poziom cholesterolu we krwi i łagodzi dolegliwości reumatyczne.
Goździki i cynamon
Mają właściwości bakteriobójcze i przeciwwirusowe
Pobudzają system odpornościowy organizmu, działają przeciwzapalnie
Działają także ściągająco, wraz z fenolokwasami znajdują zastosowanie w łagodzeniu bólów stawowych i mięśniowych
Są pomocne w utrzymaniu higieny jamy ustnej, mogą łagodzić skutki ukąszeń komarów


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.