NOWY SOK Rabenhorst ACEROLA C-1000 PLUS- najbogatsze źródło aktywnej witaminy C!

informacja prasowa | 30/07/2015 13:07

Marka Rabenhorst, producent naturalnych, wysokojakościowych soków owocowych dla dzieci i dorosłych, od ponad dwóch wieków dba o to, aby oferowane przez nią produkty były niedoścignione w smaku i niezrównane w zawartości pozytywnych dla zdrowia składników odżywczych. Nowy Sok Rabenhorst ACEROLA C-1000 PLUS (niesłodzony) wpisuje się w ten trend – acerola, nazywana wiśnią z Barbados, to najbogatsze źródło aktywnej witaminy C, występujące w naturze. Dzięki unikalnemu procesowi produkcji, polegającym na powolnym tłoczeniu na zimno świeżych owoców prosto do butelek, niezwykłymi właściwościami tej egzotycznej rośliny możemy cieszyć się także w Polsce.

O ważnej roli witaminy C nie trzeba nikogo przekonywać – wystarczy wspomnieć, że bierze ona udział w ponad 300 procesach zachodzących wewnątrz organizmu człowieka. Choć kwas askorbinowy powszechnie uważany jest za lek na przeziębienie, jego pozytywne właściwości sięgają zdecydowanie dalej niż walka z infekcjami i budowanie odporności. Witamina C jest najbardziej wszechstronną wśród wszystkich witamin, a jej niedobór prowadzi do szeregu zaburzeń funkcjonalnych, od szkorbutu po apatię i zmęczenie.

 Sok ACEROLA C-1000 PLUS (niesłodzony) marki Rabenhorst zawiera co najmniej 99% owoców aceroli, dzięki czemu to prawdziwy wulkan naturalnej, doskonale przyswajalnej witaminy C. Warto wiedzieć, że owoce tego wiecznie zielonego krzewu, pochodzącego z Ameryki Południowej, nie mają sobie równych i pod względem zawartości kwasu askorbinowego pozostawiają w tyle wszystkie inne rośliny. Jeden owoc aceroli, ważący niecałe 5 gramów, ma tyle witaminy C, ile kilogram cytryn, a już 10 ml pełnowartościowego soku z aceroli (a więc jeden łyk!) zaspokaja 125% dziennego, minimalnego zapotrzebowania na tę witaminę!

Sok ACEROLA C-1000 PLUS (niesłodzony) nie jest witaminizowany sztucznie, nie zawiera także konserwantów, sztucznych barwników czy dodatkowego cukru. Jest naturalnie kwaskowaty, wyciskany wprost z owoców.

Jako że witamina C jest bardzo wrażliwa na działanie różnych czynników zewnętrznych sok zamknięto w butelce z ciemnego szkła, która chroni produkt przed działaniem promieni słonecznych i utlenianiem się witamin.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.