Nowe oblicze grilla

informacja prasowa | 21/04/2015 20:04

Grill to pyszna okazja, by spędzić czas z najbliższymi. Specjalnie dla fanów przygotowywania posiłków na świeżym powietrzu Podravka poszerzyła swoją ofertę o produkty idealnie podkreślające smak dań grillowych. Marynata piwna Vegeta oraz trzy pasty warzywne rodem z Chorwacji: Relish, Pindżur i Papryka w musztardzie to nowości, dzięki którym nasze barbecue nabierze zupełnie nowego charakteru.

Warto już dzisiaj zacząć myśleć, jakie specjały będziemy serwować podczas grillowej uczty. Często zapominamy, jak wiele kulinarnych możliwości daje nam to niewielkie urządzenie i ograniczamy się do standardowych, grillowych dań. A wystarczy odrobina fantazji i przemyślane zakupy, podczas których sięgniemy po dodatki i przyprawy inne niż zazwyczaj, by w łatwy sposób przyrządzić pyszne potrawy. Pasty warzywne przygotowane w oparciu o oryginalne chorwackie receptury czy marynaty w płynie ułatwią szybkie przyrządzenie smacznych dań o bogatym smaku.

Moc Marynaty piwnej

Mięso przyrządzane na grillu powinien charakteryzować wyjątkowy smak i aromat. Właśnie dlatego dobrze jest je wcześniej zamarynować. Warto użyć Marynaty piwnej Vegeta zamkniętej w wygodnej saszetce – jest to rozwiązanie łatwe i szybkie.  Dzięki niej mięso - zarówno drób, wieprzowina jak i cielęcina, a także ryby będą gotowe do pieczenia już po 30 minutach. Marynata piwna Vegeta nada potrawom ciekawy chmielowy aromat, a mięso stanie się miękkie i soczyste, dzięki czemu będzie rozpływać się w ustach. To fantastyczne rozwiązanie dla grillujących na łonie natury.

Pasty warzywne rodem z Chorwacji

Uczta grillowa może w prosty sposób nabrać niepowtarzalnego charakteru. Wystarczy wzbogacić ją oryginalnymi dodatkami – takimi jak pasty warzywne, sosy czy przystawki. Nie tylko wzbogacą smak potraw, ale dostarczą również witamin i wartości odżywczych. Zachęcamy do eksperymentowania! Szczególnie warto wypróbować chorwackie pasty warzywne przygotowane bez użycia konserwantów: Pindżur, Relish oraz Paprykę w musztardzie i tym samym wprowadzić powiew świeżości znad Adriatyku do swoich popisowych dań, nie tylko z grilla. Warto sięgnąć również po znaną już z portfolio Podravki pastę warzywną Ajvar w wersji łagodnej bądź ostrej.

Relish to unikalna kompozycja warzyw: ogórka, papryki, pomidorów i cebuli oraz aromatycznej mieszanki przypraw, przygotowana bez użycia sztucznych aromatów i barwników. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi i warzywnymi, w ciekawy sposób podkreśla smak gulaszów i sosów. Idealnie pasuje do pieczonych mięs, omletów, wędlin oraz serów, a także tacos i krakersów. Swoim oryginalnym smakiem doskonale urozmaici także smak potraw z grilla.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.