HUMMUS PAPRYKOWY od PRIMAVIKI – aromatyczna i smakowita nuta egzotyki w codziennym menu bez cienia chemii i konserwantów

informacja prasowa | 05/01/2015 19:01

Hummus paprykowy to oryginalna propozycja w ofercie marki Primavika, doskonale znanej na polskim rynku z produkcji najwyższej jakości żywności roślinnej nie zawierającej konserwantów, ulepszaczy i żadnych sztucznych dodatków.

Hummus paprykowy Primaviki to prawdziwy rarytas dla smakoszy ceniących sobie zdrową i oryginalną kuchnię pełną ciekawych smaków i aromatów niezakłóconych chemią i sztucznymi dodatkami.  Połączenie cieciorki, sezamu, papryki i przypraw sprawia, że smakuje oryginalnie, a ponadto stanowi skarbnicę witamin – B, E, C oraz składników mineralnych, takich jak potas, wapń, magnez, żelazo i kwas foliowy. Co więcej, zawiera również sporą ilość białka oraz błonnik, niezbędnych dla prawidłowego i harmonijnego rozwoju całego organizmu. Produkt jest pozbawiony soi, cukru (poza tym naturalnie występującym w wykorzystanych składnikach) i glutenu, jest także przepyszną propozycją dla diabetyków, wegetarian i wegan. Ponadto, nie zawiera substancji konserwujących, barwników, aromatów i glutaminianu monosodowego.

 Hummus paprykowy marki Primavika ma delikatny, lekko słodkawy smak, przełamany charakterystycznym aromatem sezamu oraz jedwabistą, kremową konsystencję. Może być wykorzystywany nie tylko jako pasta do smarowania pieczywa czy dip do wszelakiego rodzaju warzyw, lecz także jako składnik innych kulinarnych specjałów gotowanych, zapiekanych, serwowanych na zimno lub na gorąco – np. wytrawnych tarlaletek z kruchego ciasta i warzyw, dressingu do tortilli czy też pasty ze swojską makrelą i ogórkiem (zamiast majonezu).

Hummus paprykowy marki Primavika dostępny jest w estetycznym graficznie, wygodnym i zakręcanym szklanym słoiczku o pojemności 160 g.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.