Specjalnie dla koneserów – nowość - BIO Pesto z bazylii LaSelva już dostępne na naszym rynku!

informacja prasowa | 24/07/2014 13:07

Włoska marka LaSelva wprowadziła na polski rynek nowość – oryginalne ekologiczne Pesto Verde BIO. LaSelva od ponad 30 lat zajmuje się produkcją ekologicznych, naturalnych artykułów spożywczych BIO dla wszystkich, którzy cenią sobie najwyższą jakość składników oraz wybitne walory smakowe.

Pesto Verde BIO to klasyczna i niezwykle smaczna pasta, przygotowywana zgodnie z recepturami znanymi w słonecznej Italii od stuleci. Dzięki marce LaSelva, ten sztandarowy produkt włoskiej kuchni dostępny jest już również na naszym rodzimym rynku. Zawiera ręcznie zbierane, najdelikatniejsze liście świeżej bazylii, rozwijające się w gorącym klimacie nadmorskiego regionu Maremma, najwyższej jakości oliwę z oliwek extra vergine, odrobinę soku z cytryny i oczywiście orzeszki piniowe, nadające tej aksamitnej paście niebywały, oszałamiający i pełny smak. Składniki, zawarte w BIO Pesto Verde LaSelvy są pochodzenia organicznego – do ich uprawy nie używano chemicznych nawozów, oprysków ani przyspieszaczy wzrostu. Pesto LaSelva smakuje tak, jakby właśnie przyrządziła je włoska pani domu. Konsystencja pesto jest doskonale wyważona – aksamitna, jednak z wyczuwalnymi drobinkami orzeszków piniowych, których rozgryzanie to prawdziwa przyjemność.

Pesto Verde BIO świetnie sprawdza się jako podstawa dań makaronowych, ale będzie też idealne do wzbogacenia zup warzywnych, risotta czy sosów sałatkowych. Można dodać je do zapiekanki, a nawet stosować jako zwieńczenie kanapek. Każdej potrawie doda wyrafinowanego aromatu i sprawi, że będzie smakowała jeszcze lepiej!

Pesto Verde LaSelvy dostępne jest w wygodnym, zamykanym słoiczku o ekonomicznej pojemności 130 g – absolutne must have każdego miłośnika śródziemnomorskiej kuchni!


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.