SZNYCELKI A’LA CIELĘCE WEGUŚ – SZYBKO, SMACZNIE I ZDROWO

informacja prasowa | 01/02/2013 10:02

Gdy brakuje czasu lub chęci na wielogodzinne maratony gotowania, z pomocą przychodzą półprodukty i dania gotowe. Wbrew obiegowym opiniom, nie wszystkie produkty tego typu są przepełnionymi konserwantami imitacjami prawdziwych posiłków. Marka Primavika wszystkim wegetarianom oraz miłośnikom zdrowej  i szybkiej kuchni, proponuje bezmięsne danie Sznycelki a’la cielęce Weguś, - aromatyczne i soczyste kawałki białka pszennego otoczone łagodnym, pieczeniowym sosem na bazie naturalnych aromatów drożdżowych. Sznycelki te otrzymywane są z seitanu i dzięki specjalnej, oryginalnej technologii produkcji nawiązują swym smakiem do delikatnych sznycelków cielęcych. Seitan (gluten z mąki pszennej) jest podstawowym składnikiem diety makrobiotycznej wywodzącej się z kultury Dalekiego Wschodu i swoją popularność zawdzięcza kuchni azjatyckiej - to właśnie dlatego nazywany jest czasem „chińskim mięsem”. Sznycelki a’la cielęce Weguś znakomicie nadają się do podania zarówno jako danie obiadowe (np. z kaszą i dużą porcją warzyw), jak i kolacyjne; stanowią również znakomitą bazę do przygotowania wielu innych dań, takich jak np. gulaszu, wszelkiego rodzaju zapiekanek, a nawet pizzy. Sznycelki Primaviki są szybkie i łatwe w przygotowaniu oraz delikatne w smaku, dając  przy tym możliwość rozmaitego przyrządzania według własnych upodobań.

Sznycelki a’la cielęce Weguś marki PRIMAVIKA nie zawierają w swym składzie soi, mogą więc być spożywane przez osoby na nią uczulone.

Informacja dla alergików: zawiera gluten oraz śladowe ilości selera.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.