Żyjemy w czasach coraz większej świadomości żywieniowej. Wierzymy, że aby żyć długo i zdrowo nie możemy ignorować codziennej diety, a pokarmy, które spożywamy, poza atrakcyjnym smakiem, powinny zapewniać zbilansowaną dawkę składników odżywczych.
Żywność funkcjonalna co to takiego?
Odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na zdrowe odżywianie jest żywność funkcjonalna, która nie tylko syci, ale również spełnia w naszym organizmie określoną rolę. Może wspomagać walkę ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu, wzmacniać mechanizmy odpornościowe, działać przeciwzapalnie czy przywracać równowagę mikrobiologiczną układu pokarmowego. Pasztet z drobiem Omega-3 marki DROP spełnia założenia żywności funkcjonalnej - jego rolą jest dostarczanie nienasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Spożycie nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 ma istotny wpływ na obniżenie poziomu trójglicerydów we krwi i zmniejsza ryzyko zawału serca.
Smacznie czy zdrowo?
Jesteśmy przyzwyczajeni, że smacznie niekoniecznie znaczy zdrowo, z kolei polecane przez dietetyków pokarmy nie zawsze leżą w sferze naszych kulinarnych pragnień. Spróbujmy jednak wyobrazić sobie śniadanie będące kompromisem pomiędzy chęcią zadośćuczynienia kubkom smakowym, a pragnieniem jedzenia zdrowo. Smakowita kanapka z chrupiącej bagietki, posmarowanej delikatnym w smaku pasztetem z drobiem Omega-3 z firmy DROP i zwieńczona świeżymi warzywami to idealny początek dnia. Nowy produkt marki DROP wychodzi naprzeciw potrzebom współczesnego konsumenta. Dzięki Pasztetowi z drobiem Omega-3 produkcji firmy DROP, nie musimy stawać przed trudnymi do rozstrzygnięcia dylematami żywieniowymi. Jest doskonały w smaku, a dodatkowo zawiera olej lniany - bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Opakowanie pasztetu z drobiem DROP Omega-3 o pojemności 160g posiada wygodną zawleczkę, ułatwiającą szybkie i sprawne otwieranie. Dzięki Pasztetowi z drobiem Omega-3 z firmy DROP możemy cieszyć się tradycyjnym przysmakiem, mając pewność, że nasze wybory żywieniowe są korzystne na naszego organizmu.